ENTREVISTES


Entrevista a Maite Carranza i Júlia Prats

Mare i filla Maite Carranza i Júlia Prats acaben de publicar aquesta tardor el seu primer llibre juntes “Germanes, gossos, friquis i altres espècimens” i a la Revista del QL hem pogut comptar amb una entrevista en exclusiva amb les dos!

 

Maite Carranza Gil-Dolz del Castellar (Barcelona, 25 de febrer de 1958) és una escriptora i guionista catalana. Ha publicat més de cinquanta títols i ha guanyat importants premis literaris. Les seves obres han estat traduïdes a més de vint-i-cinc llengües.

 

Júlia Prats Carranza (Barcelona, 1986) és llicenciada en Psicologia. Ha treballat com a fotògrafa i guionista i ha participat en projectes documentals. “Germanes, gossos, friquis i altres espècimens” és la seva primera novel•la.

 

Leer más

Entrevista a Montserrat Franquesa Gòdia

Montserrat Franquesa Gòdia és professora i doctora en traducció per la Universitat Autònoma de Barcelona. Traductora des de l’any 2000, la seva primera versió del grec modern va merèixer un dels premis de l’Associació de Traductors de Grècia, lliurats a l’Ajuntament d’Atenes l’any 2002. És membre fundador de l'Associació Catalana de Neohel·lenistes -ha traduït juntament amb Joaquim Gestí diversos autors neogrecs- i presidenta de l'Associació de Professorat d'Alemany de Catalunya -ha traduït de l'alemany al català obres de Sebastian Haffner, Karl Bruckner o Dirk Reinhardt (llegiu la ressenya de Train kids)- . Tradueix de l'alemany, francès i grec modern. 

 

Leer más 1 comentarios