articles 2022


L'hora màgica de Bindi Books i Cossetània

El 15 de setembre Bindi Books i Cossetània van organitzar una trobada presencial amb el prescriptors literaris que els hi hem donat suport a través de les nostres xarxes socials. En el cas de Bindi Books, no ens havíem pogut reunir en persona des de la seva fundació (poc abans de l’inici de la pandèmia) així que la presentació de les novetats de setembre va ser l’ocasió ideal per fer-ho realitat!

 

Ens reunírem al bar Mescladís del Cercle Artístic de Sant Lluc, i rodejades de quadres i llibres amb història, l’equip de Bindi Books ens posà al dia del seu catàleg editorial. A més, va convidar a alguns dels artífex de les obres en qüestió: l’escriptor Oriol Canosa, i les il·lustradores Mercè Galí i Sònia González (Cuchu).

 

Canosa i Cuchu signen “La vaga de les granotes”, el nou títol de la col·lecció Punt: «una història divertida i sensible que ens convida a no resignar-nos i lluitar per millorar el nostre entorn». (Edat recomanada: +8)

 

Read More 0 Comments

PEN Català. 100 anys protegint la llengua i la llibertat d’expressió

Read More 0 Comments

Habemus beques d'assaig a la Finestres!

Ens trobàvem a la terrassa de la Llibreria Finestres, l’espai reservat per a les grans ocasions. I és que el 14 de juny s’anunciaven els projectes guanyadors de la segona edició de les beques d’assaig.

 

El seu objectiu és fomentar l’escriptura de l’assaig i la crònica humanística, de divulgació científica, històrica, política, musical, literària i artística per enfortir la branca de l’assaig i la no-ficció. Els guanyadors de la primera edició foren Sergi Tarín i Gabi Martínez, en català i castellà respectivament, però enguany no només s’han doblat les beques (de dos han passat a ser quatre) sinó que n’ha augmentat la dotació: 25.000€ per projecte, 100.000€ en total. 

 

És més, el que també s’ha doblat ha sigut la participació: s’han rebut 76 propostes en català (46 l’any passat), i 222 en castellà (117 el 2021). Segons explicava Marina Espasa (membre del jurat en català) les temàtiques proposades han sigut d’allò més variades i diverses (però igual de interessants). Filosofia, política, medi ambient… També hi ha hagut un augment de propostes al voltant de l’art i la fotografia (segurament degut a l’obertura de la nova Lliberia Finestres d’Art i Còmic). Les propostes guanyadores s’han escollit a plica tancada, i segons els jurat, ha sigut molt complicat quedar-se només amb quatre.

 

Després de debatre molt, han decidit atorgar les beques d’assaig en català als projectes de Bel Olid (1977) i Miquel Bonet (1977):

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Mixa (@mixa_ql)


Read More 0 Comments

La Llibreria Finestres celebra el seu primer any amb nous projectes

Roda de premsa a la Llibreria Finestres
Roda de premsa a la Llibreria Finestres
Read More 0 Comments