octuBRE | octuBRE | octobER 2020


Crònica del lliurament del 52è Premi d'Honor de les Lletres Catalanes

Read More 0 Comments

Collita Fresca: presentació de les darreres novetats editorials en literatura juvenil

Read More 0 Comments

Liberisliber 2020. Crònica de la Mixa

Podríem dir que s’ha convertit en una tradició ininterrompuda molt especial per a mi assistir a la fira d’editorials independents LiberisLiber a Besalú. Aquest any, però, l'edició 2020 es balancejava sobre la corda fluixa degut a la pandèmia. Per sort, més de mig centenar d’editorial independents van fer pinya per tirar endavant una nova edició excepcional que complís totes les mesures de seguretat. L’espai de la fira va comptar amb un control d'accés, no va escassejar el gel de mans i tampoc no van faltar els detectors de temperatura. Les instruccions eren ben senzilles: 

  • Respectar la distància de seguretat
  • Fer ús de les mascaretes
  • Seguir les senyalitzacions 
  • En cas de veure un virus... xutar-lo! ^.^

D’altra banda, el que sí vam aconseguir foragitar fou el mal temps... Tot i l’amenaça de núvols i baixes temperatures, va fer un dia fantàstic. El sol t’enlluernava i t’entabanava (perquè et feia creure que l’estiu no havia marxat), i l’ombra et recordava que la tardor ja havia arribat. 

 

Malgrat que el programa d'aquesta edició no va comptar amb tantes activitats i tallers com en anys anteriors, no van faltar les engrescadores iniciatives habituals. Personalment vaig reservar plaça al "bus indi" a la velocitat de la llum (no només et porten de Barcelona a Besalú -i viceversa-, sinó que et donen un val per comprar un llibre pel mateix import del bitllet). Un cop a la fira, havies de ser àgil perquè les primeres 100 persones que compraven 2 llibres s’enduien una bossa plena de queviures variats! Us ho creieu o no, enguany la promoció no va durar més de tres hores i escaig. Això és més d’un llibre venut al minut! 

 

Read More 2 Comments

Lliurament del 36è Premi Vaixell de Vapor i el 30è Premi Gran Angular 2020

Read More 2 Comments