abril | abril | april 2019


Sant Jordi 2019 - Crònica de la Mixa

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Mixa (@mixa_ql) el

La Diada va començar amb el pitjor escenari possible... Un dia rúfol i plujós. Però no era qüestió de perdre l’esperança... ja ho deia en Miquel Martí i Pol:

 

Amb pluja, roses i llibres

celebrem la festa gran

que ningú en quedi fora,

ni els d’ara ni els que vindran...

 

Per sort, una mica més tard, els paraigües ja feien nosa, i la gent caminava sota un cel més clar. Jo vaig aprofitar per endur-me les meves primeres dos signatures del dia, tot obrint-me pas per una Rambla Catalunya força plena. Qualsevol jugador de Tetris s’hauria sentit orgullós de les meves proeses tot buscant escletxes per on esmunyir-me! I mireu que n’era difícil, perquè Sant Jordi és gairebé l’únic dia en que la ciutat es mou a ritme de passejada.


Read More 0 Comments

Lletres al Parlament 2019

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Mixa (@mixa_ql) el

El dia 12 d’abril s’ha celebrat un any més el recital de Lletres al Parlament, un acte que serveix per posar en relleu la riquesa cultural del nostre país. El seu objectiu, tal i com deia el President del Parlament, Roger Torrent, és mostrar compromís amb la cultura, la literatura i amb els ciutadans.

 

Durant la inauguració de l’acte també vam comptar amb la presència de la nova consellera de cultura, Mariàngela Vilallonga, qui s’estrenà en un acte oficial. Les seves primeres paraules  van anar dirigides a la seva predecessora, Laura Borràs, a qui agraí  haver-li donat tal oportunitat.

 

Durant el discurs Vilallonga remarcà que «El Parlament és, i ha de ser, la casa de la paraula» i manifestà la necessitat, «més que mai, d'elevar la paraula davant la prohibició a què està sotmesa».

 

Torrent, d’altra banda, destacà la bellesa i el compromís cívic de la Diada de Sant Jordi, i ens animà també a defensar drets fonamentals com la llibertat d’expressió. Precisament, alguns dels autors que foren recitats van viure la repressió de ben a prop.


Read More 0 Comments

(Crònica) Món Llibre 2019

Read More 0 Comments