octuBRE | octuBRE | octobER 2019


XIV Jornades de les Lletres Ebrenques - Crònica de l’últim dia (2a part)

Read More 0 Comments

XIV Jornades de les Lletres Ebrenques - Crònica de l’últim dia (1a part)

Read More 0 Comments

Crònica de la presentació de "Kambirí"

El centre de Barcelona estava tallat i els helicòpters sobrevolaven la ciutat, però res va impedir que uns quants seguidors devots de Lluís Prats assistíssim a la presentació de la seva darrera novel·la, la guardonada amb el Premi Ramon Muntaner 2019 “Kambirí”.

 

L’acte va tenir lloc a la Casa del Llibre de Rambla Catalunya amb una presentadora de luxe, la Laia Aguilar (autora de “Wolfgang, extraordinari” o “Juno", entre d’altres”). “És un dia complicat i us agraïm el doble que sigueu aquí” assegurà Aguilar, tot iniciant l’acte.

 

 

Laia Aguilar el presentà com a un escriptor guanyador de 4 premis i amb obres traduïdes a 12 idiomes. És professor de secundària i les seves aficions són caçar bolets i pescar ostres al Pacífic (això encara no ho ha fet ^.^). 

 

A continuació, llegí la sinopsis de “Kambirí”:

 

 

“La Kambirí, una nena africana acabada de néixer, és rescatada d’una patera a l’illa italiana de Lampedusa, juntament amb la seva mare morta i una setantena de migrants. Un metge decideix acollir-la i tot el poble l’ajuda a criar-la mentre intenten localitzar el pare de la nena.”

 

Contestant a la primera pregunta de Aguilar, sobre l’origen de la novel·la, Prats explicà que s’havia basat en un ginecòleg italià anomenat Pietro Bartolo per escriure la novel·la. 

 

Bartolo treballa a Lampedusa, i des de fa un grapat d’anys, ha estat l’únic metge que atén els milers de migrants que són rescatats dia sí i dia també davant les seves costes per la Guardia di Finanza italiana i altres equips de salvament. El doctor, conegut també com l’Àngel dels Migrants, ha estat distingit amb diferents honors: entre ells és cavaller de l’Ordre al Mèrit de la República Italiana. 

 

Read More 0 Comments

3rd part of LiterACTION: reading and writing promotion, public libraries, and conclusions of Engage!

Read More 0 Comments

2nd part of LiterACTION: empowerment of young people and literary experiences in high schools

Read More 0 Comments

1st part of LiterACTION: the Engage! project and the power of poetry

Read More 0 Comments

3ra part de la jornada LiterACCIÓ: experiències de promoció de la lectura i l’escriptura, biblioteques públiques, i conclusions de Engage!

Read More 0 Comments

2na part de la jornada LiterACCIÓ: l’apoderament de la gent jove i experiències literàries als instituts

Read More 0 Comments

1ra part de la jornada LiterACCIÓ: el projecte Engage i el poder de la poesia

Read More 0 Comments

Liberisliber 2019. Crònica de la Mixa

Read More 0 Comments