febrer 2017


Crònica de l’acte commemoratiu del vint-i-cinquè aniversari de la mort de la poeta Quima Jaume

Read More 0 Comments

Crònica de la presentació del conte "Un llop com cal" de Joaquim Carbó

Read More 2 Comments

La traductora Montserrat Franquesa visita el Club dels Experts

Heu conegut mai un traductor? Us pregunteu com treballen? Voldríeu descobrir els secrets de la traducció? Les noies i nois del Club dels Experts vam tenir el plaer de fer-ho el dia 20 de febrer a la Biblioteca Ramon Fernández Jurado de Castelldefels gràcies a la visita de la traductora i professora Montserrat Franquesa Gòdia.

 

Venia a parlar del llibre “Train kids” (el qual ha traduït al català i castellà), escrit pel periodista alemany Dirk Reinhardt (si encara no l’heu llegit... a què esteu esperant? Aquí teniu la meva ressenya). Però no estava pas sola! L’acompanyava la Renata Calderón, politòloga i ex-col·laboradora de l’ACNUR (Alt Comissionat de les Nacions Unides pels Refugiats) a Mèxic.

  

Sorprenentment, Montserrat començà parlant-nos d’un tema sobre el qual pocs de nosaltres havíem reflexionat abans... La fidelitat a l’edició original del llibre! Amb un exemplar en alemany de “Train kids” sota el braç, Montserrat ens mostrà les similituds, com ara la caplletra idèntica al començament de cada capítol, la impressió del mapa de Mèxic al principi del llibre, l’epíleg calcat, les diferents grafies que es fan servir durant el llibre... Tot de petits detalls que marquen una gran diferència. Ja veurem com ho farà l’editorial canadenca que ha comprat els drets per traduir-lo a l’anglès! 

 

Segons explicava Montserrat, "la traducció és un professió que has d’estimar molt”, perquè de vegades et pot tocar traduir llibres que no t’agraden, però en el cas de “Train Kids” Montserrat Franquesa tingué sort.  De fet, fou ella mateixa qui proposà la traducció d’aquest llibre el novembre de 2015 poc temps després de llegir-se’l (i és que “els traductors són molt bons lectors”). 

 

Read More 0 Comments

"Tu llegeixes, tothom et segueix" Apunteu-vos als cursos de formació Booktuber!

Teniu entre 12 i 17 anys? Us agrada llegir? Us agrada encara més transmetre la vostra passió per la lectura a més gent? No us ho penseu dues vegades i apunteu-vos als cursos #estàsON de formació de Booktubers que organitza Biblioteques de Barcelona amb la col·laboració de Barcelona Activa a una dotzena de biblioteques de la ciutat.

 

Descobrireu com funciona l’univers de Booktube, coneixereu tècniques d’expressió oral i escrita, aprendreu a fer servir eines d’edició de vídeo i rebreu consells sobre com treure més partit dels vostres canals i perfils a les xarxes socials entre moltes altres coses!

Read More 0 Comments

BCNEGRA'17 - Barcelona, anys vint (quan a Barcelona es matava més que a Chicago)

Read More 0 Comments