Abril | Abril | april 2016


L’escriptor Miquel Arguimbau visita el Club dels Experts

Encara enlluernats per la febre de Sant Jordi, el dia 24 d’abril, el Club dels Experts de la Biblioteca Ramon Fernández Jurado de Castelldefels, vam poder conversar amb un escriptor local, Miquel Arguimbau, autor de títols com “L’estàtua sense rostre”, “L’amic de Salvador Dalí”, “Doctor, el nostre fill llegeix... és greu?” i “Estimat Leo” (premi Guillem Cifré de Colonya 2016) escrit a quatre mans amb el seu fill, Daniel Arguimbau.

  

“Us heu barallat molt mentre escrivíeu?” li vaig preguntar de bon principi. “Hem intentat ser amics per sobre de pare i fill” reia l’autor, però assegurava que “escriure amb ell ha sigut fàcil”.

  

I és que els Arguimbau&Arguimbau ja estan acostumats a treballar en equip. Per en Miquel Arguimbau, els seus llibres preferits són els que ha escrit amb ell, com ara també “L’herència congelada”. A més a més, a pare i fill els agrada molt anar a parlar plegats a escoles arreu de Catalunya. Segons ens explicava, “Estimat Leo” va néixer d’una xerrada davant uns alumnes d’Igualada, i el protagonista es va inspirar en un noi que jugava de porter a l’equip de Fútbol local.

 

Read More 2 Comments

Sant Jordi 2017, minut a minut

Sant Jordi 2017 ha estat genial... Perdoneu però algú ho havia de dir! ^^ Espereu, que encara tinc més adjectius per descriure’l: emocionant, sorprenent, estimulant, divertit, al·lucinant, meravellós, electritzant, absorbent, apassionant, esgotador, sensacional, impressionant, únic i anava a afegir irrepetible, però qui sap el que ens depararà la Diada l’any que ve? Estic segura que com a mínim serà igual de màgica!

 

Read More 0 Comments

El dinar dels escriptors de Vull Escriure

La taula està deserta: els tovallons rebregats, els plats buits. Fa poc que la calma s’ha instaurat en aquesta zona del restaurant, i no trigarà gaire a rebre nous comensals que arrossegaran les cadires i faran dringar els gots. 

 

Tanmateix, fins que no la desparin el record de la vetllada perdurarà. De fet, si algú parés prou l’orella de ben segur que encara escoltaria l’eco de les rialles, els compliments, les anècdotes, els acudits... I és que allà on van, els escriptors sempre deixen rastre de paraules i històries... sobretot estan rodejats de companys de passió i professió! 

 

Read More 3 Comments

Berenar lul·lià amb Sebastià Alzamora


Read More 0 Comments

Crònica del VER-MOT sobre 1714 al Festival MOT de Girona i Olot 2017

Durant el meu viatge en cotxe des de Barcelona tan sols podia veure cortines de pluja i núvols amb tants matisos de foscor que aconseguien fer-te oblidar l’aspecte d’un raig de sol. Tanmateix, em trobava de camí cap a una experiència lluminosa; una de les últimes activitats del MOT, el festival de literatura de Girona i Olot 2017, que enguany ha celebrat la seva quarta edició amb molt d’èxit. “Aquest any el MOT ha sigut una explosió” m’explicava Flora Bacquelaine (comunicació i premsa).

 

 

L’activitat a la qual tenia moltes ganes d’assistir era el VER-MOT de Girona dedicat als llibres ambientats en la guerra de Successió i el setge de 1714. Aixoplugats en un establiment de la Plaça de l’Assumpció, el públic ens disposàvem a escoltar el debat entre Albert Sánchez Piñol, Patrícia Gabancho i M. Carme Roca, presentat i conduït per Martí Gironell

 

Read More 0 Comments