DESEMBRE | DICIEMBRE | DECEMBER 2017


Trobar la història dins del quadre

Read More 0 Comments

III Aniversari dels Joves Lectors Catalans "Family”

Read More 0 Comments

Jaume Copons visita el Club dels Experts

Jaume Copons i Liliana Fortuny, autors de "L'Agus i els monstres"
Jaume Copons i Liliana Fortuny, autors de "L'Agus i els monstres"

Des que la biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels va presentar el seu nou escriptor de capçalera, Jaume Coponsels joves del Club dels Experts teniem pendent entrevistar-lo i arribar a conèixer-lo millor!

 

Així que el 18 de desembre ens va fer una visita per parlar en exclusiva de  10 obres que l’han fet escriptor. I dic “en exclusiva” perquè -segons Copons- en té tantes que li és gairebé impossible triar: “Avui ja les volia canviar totes!” assegurava.

 

Ens parlà dels divertits contes de Pere Calders (“seria reconegut mundialment si hagués escrit en una llengua més famosa”) Joan Salvat Papasseit  (“Vaig començar a entendre què era la poesia gràcies a ell”) “L’illa del tresor” de R. L. Stevenson (“després de llegir-lo és impossible no voler ser pirata”) “El vigilant en el camp de sègol” de J. D. Salinger (“quan el vaig llegir d’adolescent em va enganxar”) els ferms principis de Cyrano de Bergerac (“abans només sabia que era un tio amb un nas molt gran”) o “La vida secreta de Salvador Dalí” (“Dalí era millor poeta que pintor”).

 

Encara que no només la literatura l’ha fet escriptor, sinó també la música o el cinema. Copons és un gran amant dels Beatles, i es confessà que havia canviat d’opinió a l’últim moment: enlloc d’escoltar “Sergent Pepper’s Lonely Hearts Club Band” (un dels discos més emblemàtics de la història de la música moderna) ens parlà de “Strawberry Fields Forever”: “una de les cançons que em va impressionar més quan els vaig conèixer”.

 

Read More 0 Comments

Mercat de Nadal del Llibre 2017

Read More 0 Comments