juny | junio | june 2022


Habemus beques d'assaig a la Finestres!

Ens trobàvem a la terrassa de la Llibreria Finestres, l’espai reservat per a les grans ocasions. I és que el 14 de juny s’anunciaven els projectes guanyadors de la segona edició de les beques d’assaig.

 

El seu objectiu és fomentar l’escriptura de l’assaig i la crònica humanística, de divulgació científica, històrica, política, musical, literària i artística per enfortir la branca de l’assaig i la no-ficció. Els guanyadors de la primera edició foren Sergi Tarín i Gabi Martínez, en català i castellà respectivament, però enguany no només s’han doblat les beques (de dos han passat a ser quatre) sinó que n’ha augmentat la dotació: 25.000€ per projecte, 100.000€ en total. 

 

És més, el que també s’ha doblat ha sigut la participació: s’han rebut 76 propostes en català (46 l’any passat), i 222 en castellà (117 el 2021). Segons explicava Marina Espasa (membre del jurat en català) les temàtiques proposades han sigut d’allò més variades i diverses (però igual de interessants). Filosofia, política, medi ambient… També hi ha hagut un augment de propostes al voltant de l’art i la fotografia (segurament degut a l’obertura de la nova Lliberia Finestres d’Art i Còmic). Les propostes guanyadores s’han escollit a plica tancada, i segons els jurat, ha sigut molt complicat quedar-se només amb quatre.

 

Després de debatre molt, han decidit atorgar les beques d’assaig en català als projectes de Bel Olid (1977) i Miquel Bonet (1977):

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Mixa (@mixa_ql)


Read More 0 Comments