Lletres al Parlament 2019

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Mixa (@mixa_ql) el

El dia 12 d’abril s’ha celebrat un any més el recital de Lletres al Parlament, un acte que serveix per posar en relleu la riquesa cultural del nostre país. El seu objectiu, tal i com deia el President del Parlament, Roger Torrent, és mostrar compromís amb la cultura, la literatura i amb els ciutadans.

 

Durant la inauguració de l’acte també vam comptar amb la presència de la nova consellera de cultura, Mariàngela Vilallonga, qui s’estrenà en un acte oficial. Les seves primeres paraules  van anar dirigides a la seva predecessora, Laura Borràs, a qui agraí  haver-li donat tal oportunitat.

 

Durant el discurs Vilallonga remarcà que «El Parlament és, i ha de ser, la casa de la paraula» i manifestà la necessitat, «més que mai, d'elevar la paraula davant la prohibició a què està sotmesa».

 

Torrent, d’altra banda, destacà la bellesa i el compromís cívic de la Diada de Sant Jordi, i ens animà també a defensar drets fonamentals com la llibertat d’expressió. Precisament, alguns dels autors que foren recitats van viure la repressió de ben a prop.


Aquesta fou la llista paritària d’autors commemorats: Teresa Pàmies, Dolors Monserdà, M Antònia Salvà, Francesc Trabal, Joan Oliver, Joan Brossa, Caterina Albert (Víctor Català) i Simona Gay.

 

Durant l’acte, conduït per la periodista Xantal Llavina, vam poder escoltar diputats del parlament, diversos comissaris dels anys que es commemoren aquest 2019, familiars dels escriptors, el Director de la Institució de les Lletres Catalanes i membres de la societat civil entre d’altres.

 

Per molts anys de lletres al Parlament! Feliç Sant Jordi!

 

Mx
Write a comment

Comments: 0