(Crònica) Món Llibre 2019

 

Avui acaba la quinzena edició del Festival Món Llibre per a nenes i nens al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (6 i 7 d’abril). Així és com el descrivien a la web oficial:

 

“Més de 13.000 m2 de superfície, gairebé un centenar d’activitats, una cinquantena d’editorials, 16 llibreries... Món Llibre arriba a l’edició número quinze amb unes xifres que certifiquen la seva vitalitat. El festival literari per a nenes i nens és una cita ja indispensable a l’agenda cultural de la ciutat, i aplega cada any noves complicitats. 

 

Aquest 2019, els més petits coneixeran 40 professionals de la literatura infantil i de la il·lustració, autors i autores que a través dels seus dibuixos i relats els faran entrar en mons meravellosos; 2 grans biblioteques obriran les portes a infants de totes les edats per convidar-los a llegir en un entorn càlid i acollidor; la programació escènica incorporarà espectacles de noves tendències, amb efectes sonors i l’ús de la tecnologia...”

 

Foto del Món Llibre (Mixa)
Foto del Món Llibre (Mixa)

L’artista Eva Armisén ha sigut l’encarregada d’il·lustrar el cartell d’aquesta edició i al Pati de les Dones del CCCB s’hi ha exposat algunes de les seves escultures.

 

El dissabte jo mateixa vaig poder veure-les en persona, doncs l’editorial Flamboyant em va convidar a impartir el taller “Ets genial. Vine a descobrir com aconseguir (gairebé) qualsevol cosa”, basat en el llibre “Ets genial” de Matthew Syed. Ens ho vam passar d’allò més bé descobrint com perseguir els nostres somnies i perdent la vergonya!

 

A l’acabar vaig poder donar una ullada pel festival, i gaudia de molta vitalitat! A cada racó hi havia alguna cosa per veure, i tots els espais eren curulls d’activitats i tallers. Em va cridar l’atenció que fins i tot hi havia sales on els nens podien llegir a les fosques amb llanternes frontals com si estiguessin dins d’una cova màgica! Que divertit i emocionant!

 

 

Ara tan sols falta esperar a la valoració oficial d’aquesta edició, però tant de bo puguem seguir gaudint molts anys més d’aquest petit món per a grans lectors.

 

Mx


Write a comment

Comments: 0