Collita Fresca: presentació de les darreres novetats editorials en literatura juvenil

 

Malgrat que la pandèmia i el confinament va impedir que l'acte es dugués a terme de forma presencial al març, aquest mes d’octubre finalment hem pogut recollir la collita de novetats juvenils online. Organitzat per Biblioteques de Barcelona i conduït per Anna Herráez (responsable del SDLIJ, Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil), l’acte ha comptat amb la presència virtual d’editors de L’Altra Tribu, Bambú, Cruïlla, Fanbooks, La Galera, Maeva, Océano Travesía, Pagès Editors, Penguin Random House (Alfaguara, Montena, Nube de Tinta, Random Cómics i Salamandra), i RBA-Molino.

 

Maite Cusó (de la llibreria el Pebre Negre) ha començat donant-nos la benvinguda i fent una petita reflexió sobre el panorama actual de la literatura juvenil. Ha reivindicat la importància de separar-la dels llibres infantils, i ha recalcat que el públic juvenil és tan divers i exigent com l’adult. “Un bon llibre que t’atrapa, no té edat”, explicava. Per últim, ha lloat la diversitat del sector i l’aposta per bones traduccions. “La literatura juvenil carrega estigmes que anem esborrant, tot i que costa!”

 


 

El públic estava format per una vuitantena de biblioteques, llibreries, prescriptors i especialistes en LiJ que durant més de tres hores hem anat descobrint les darreres novetats de les editorials convidades. Al xat en directe s’ha parlat de l’auge de la poesia entre els joves, de la necessitat de seguir treballant per la diversitat de gèneres, d’ampliar el focus dels mitjans de comunicació o d’aniquilar la creença de que els llibres per a joves no són profunds i tenen menys qualitat.

 

Hem pres bona nota de totes les propostes literàries -que s’intentaran recollir a l'apartat web de l'SDLIJ (Biblioteca Xavier Benguerel)-, i hem agraït compartir un matí de comunió entre amants de la literatura juvenil.

 

Tal i com deia la Sílvia Nebot (Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels)... “D’aquesta collita segur que en sortiran menús boníssims!”

 

Mx


Write a comment

Comments: 0