Març | MARZO | MARCH 2018


Crònica del Simposi Internacional Prudenci i Aurora Bertrana

El proppassat 23 de març vaig poder assistir a quatre conferències al Simposi Internacional Aurora i Prudenci Bertrana a l’Institut d’Estudis Catalans.

 

El Simposi fou organitzat per l’IEC, la Institució de les Lletres Catalanes i la Universitat de Girona i comptà amb la col·laboració d'Any Bertrana, la Càtedra de Patrimoni Literari Maria Àngels Anglada - Carles Fages de Climent. (UdG), el Departament de Filologia i Comunicació (UdG) i l'Institut de Llengua i Cultura Catalanes (UdG).

 

 

El Simposi significà el tancament de l’Any Bertrana 2017, que commemorava els 150 i 125 anys respectivament del naixement de Prudenci i Aurora Bertrana.

 

 

 

Read More 0 Comments

VII Setmana de la poesia de Sant Feliu - "El Santo"

Em creuríeu si us digués que un llibre amb il·lustracions i banda sonora té a més a més coreografia de dansa? Doncs us dono la meva paraula de Mixa que és ben cert! Es tracta de “El Santo” la novetat de Edicions Cal·lígraf que ha aconseguit reunir totes aquestes disciplines per formar quelcom únic! La darrera incorporació ha sigut en efecte la dansa, i vaig poder ser-ne testimoni el passar 16 de març a l’Ateneu Santfeliuenc.

 

Abans de començar l’espectacle, però, vam poder escoltar tots els autors i artistes implicats en el projecte sobre com ha sigut treballar plegats. Caterina Riba (l’escriptora) deia que quan escrivia ja pensava en l’estil de l’il·lustrador Dani Torrent, amb el qual són cosins germans. 

 

“Feia temps que buscàvem un text per treballar plegats, i ‘El Santo’ m’evocava moltes imatges” explicà el susdit. A més a més gràcies a la total llibertat que va rebre per part de Caterina Riba “vaig poder treballar aspectes que fins ara no podia” degut a que les editorials normalment sempre li demanen un estil naïve semblant al que utilitza als contes infantils. 

 

Read More