Sant Jordi de Nadal 2019

 

Enguany el Mercat de Nadal del Llibre, organitzat pel TR3SC, es converteix oficialment en el Sant Jordi de Nadal. Aquesta petita fira literària ha tingut lloc un any més a l’Antiga Fàbrica de l’Estrella Damm i ha comptat amb tallers, xerrades, presentacions, concerts i una selecció de paradetes de llibreries, escoles d’escriptura, plataformes per la cultura, petits venedors i food trucks.

 

Aquesta edició s’ha allargat un dia més després de les insistents suggerències, i n’estic ben satisfeta, doncs el dissabte em va ser impossible assistir, i per sort he tingut l’oportunitat de no perdre’m les activitats del diumenge.

 

Gràcies a Plataforma per la Llengua he compartit escenari amb la booktuber i escriptora Marta Meneu-Borja per parlar sobre la comunitat dels booktubers en català. El temps ens ha passat volant, i si voleu saber de què hem parlat, ens podeu escoltar al meu canal Paraula de Mixa:

 

 

Durant el matí he pogut escoltar a autors com Ousman Umar (la escruixidora història del qual l’ha portat a escriure “Viatge al país dels blancs”) Joaquim Carbó (co-fundador de la Revista Cavall fort que enguany ha publicat un recull dels seus millors contes, "Quin joc més bèstia!") o Maria Carme Roca, que junt a la il·lustradora Laura Borràs i Dalmau han presentat als més menuts el llibre de misteri “La Reina de Gizeh”. A més, m’he fet un regal abans de Nadal... l’ex-libris personalitzat que feia tant de temps que volia, (Les Tampons de Roser).

 

Si voleu veure el resum de la jornada, no us perdeu el vídeo que he penjat. He aprofitat per entrevistar a alguns dels participants del Sant Jordi de Nadal per preguntar-los quins són els seus propòsits per la literatura de cara al 2020. I vosaltres, què voldríeu que canviés al món de la cultura aquest any vinent?

 

Mx


Write a comment

Comments: 0