La Reina de Gizeh

Títol: La Reina de Gizeh

 

Autora: Maria Carme Roca

 

Il·lustradora: Laura Borràs Dalmau

 

Editorial: El jardí secret de Viena

 

Any de publicació: 2019

 

Sinopsis: Amb poc més de 9 anys, la Yasmín ajuda el seu germà gran a tirar endavant La Reina de Gizeh, un petit basar familiar situat a prop de les piràmides. Però últimament el negoci no rutlla com caldria i, a més, han patit un robatori, el de la barca de Keops, una de les antiguitats més cares de la botiga. Per acabar-ho d’arrodonir, una nit desapareix la seva gata. Per sort, la Yasmín podrà comptar amb l’ajuda dels seus amics per resoldre aquests dos misteris, i sobretot amb la protecció dels enigmàtics déus egipcis, que la miren en silenci des de les prestatgeries de La Reina de Gizeh.

 

ressenya

Maria Carme Roca acaba de publicar una novel·la infantil ambientada a l’Egipte actual il·lustrada per Laura Borràs Dalmau, i m’ha semblat una proposta d’allò més engrescadora! Quina manera tan fantàstica de fer que els nens (i no tan nens) vivim el dia a dia d’altres societats. Perquè, tot i que els Déus i costums de la Yasmin (la protagonista) puguin ser una mica diferents dels nostres, tothom es podrà sentir identificat amb l’amor que sent per la seva família i els seus amics.

 

I és que la Yasmin és molt valenta i generosa! Tot fent de detectiu per lluitar contra unes acusacions falses, donarà una bona lliçó als seus coneguts! De fet, el llibre en general ens parla dels prejudicis i la reputació, però també de la perseverança i la positivitat. 

 

Maria Carme Roca                                                                                   Laura Borràs Dalmau

 

Perquè... malgrat que la Yasmin cregui que els poders de les seves figuretes egípcies l’estan ajudant, bona part de la màgia l’està fent ella quan no deixa de ser positiva i creure que les coses sortiran bé... i no només això, la nostra protagonista és llesta i no sap estar-se de braços creuats, així que es posarà mans a l’obra per aconseguir resoldre el misteri. Treballant en equip, els seus companys d’aventures i ella ens demostraran que la amistat no entén de discriminació. Si ens uneix un objectiu comú no importa que pensem de maneres diferents!

 

Tal i com diu l’àvia de la Yasmin “Quan hi ha amistat de debò, no hi ha res que ho entrebanqui. I el temps s’ocupa de posar les coses al seu lloc”.

 

A través del llibre coneixereu més informació sobre la cultura egípcia, els seus déus, algunes de les seves llegendes... però el que m’ha sorprès més ha sigut que la família de la protagonista visqui tan lluny del luxe i la pompositat dels faraons. De fet, són els encarregats d’una tenda de souvenirs, i els seus veïns són perruquers, fusters, i encarregats d’hotel. Tot plegat fa que sigui encara més senzill posar-se a la pell dels personatges i fugir dels estereotips.  

 

En el fons, “La Reina de Gizeh” és també una oda a la família, doncs encara que el germà gran de la Yasmin pugui ser molt estricte, se l’estima moltíssim, i només quan s’escolten i fan pinya les coses rutllen.

 

Ah! I si sou uns amants dels gats, ja us podeu llepar els bigotis, doncs la gata de la Yasmin juga un paper molt important. Li pren el nom a la deessa felina Bastet, i serà una companya intel·ligent i molt valuosa!

 

Per últim, però no menys important, destaco també els escaients dibuixos de Laura Borràs... transmeten perfectament el to de la novel·la, i les il·lustracions a tota pàgina són una explosió de colors.

 

En definitiva, “La Reina de Gizeh”, és una història d’intriga, amistat i superació que us farà ésser més comprensius i positius... Us dono la meva paraula de Bastet! Vull dir... de Mixa! ;-)

 

 

MxVer esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Mixa (@mixa_ql) elWrite a comment

Comments: 0