Alatorta

Títol: Alatorta

 

Autora i il·lustradora: Janell Cannon

 

Traductora: Paula Vicens

 

Editorial: Editorial Joventut. Barcelona

 

Any d’edició: 2000

 

Sinopsis: Alatorta és un escarabat molt especial: és un artista i li agrada fer escultures amb tot tipus de vegetals. No li resulta fàcil, ja que és molt petita, té una ala torta i tots els predadors del bosc acaben destrossant les seves obres. 

 

  

ressenya

L’últim dels contes que he llegit durant la marató de lectura internacional “The Reading Rush” ha sigut “Alatorta” de Janell Cannon. Si bé els altres llibres de l’autora tracten temes com l’amistat, la tolerància o l’autoestima, Alatorta es centra en l’assetjament i el treball en equip. De fet, diria que és el més emocionant dels tres, perquè l’Alatorta les veu de tots colors!

 

Com que porta molt de temps amb una ala torçada, pateix molt de dolor, i els altres depredadors el persegueixen a totes hores. Quan un dia, després de passar una mala nit, veu a les formigues, s’adona que per variar ell no és l’animal més petit i indefens. Així que comença a fer-los bromes pesades i a molestar-les, fins que les formigues diuen prou! A partir d’aquí l’Alatorta haurà de compensar els seus errors i aprendre a que la unió fa la força.

 

 

El que més m’agrada del conte són les divertides escultures de l’Alatorta, doncs és un insecte molt artístic i enginyós! De fet, gràcies a ell Cannon ens demostra que de vegades l’astúcia val més que la força.

  

Per últim, aprendreu moltíssim sobre les formigues i altres animalons que viuen “molt per sota de l’immens dosser del bosc” i que són una peça clau en el nostre ecosistema... Paraula de Mixa!

 

Mx

 Write a comment

Comments: 0