Verdi [CAT]

Títol: Verdi

 

Autora i il·lustradora: Janell Cannon

 

Traducció: Herminia Dauer

 

Editorial: Editorial Juventud Barcelona

 

Any d'edició: 1997 

 

Sinopsis: «¿Para qué tanta prisa en crecer y volverse verde?», pregunta Verdi, una pequeña pitón, desde su isla tropical. Verdi no quiere hacerse mayor pero con el tiempo comprende que crecer no significa dejar de ser uno mismo.

 

Una obra de arte convertida en álbum ilustrado, un cuento que gustará tanto a los niños y niñas como a los mayores y despertará su sensibilidad artística por las cosas bellas y su creación. Al final del libro, Janell Cannon nos ofrece unas documentadas observaciones sobre las serpientes.

 

ressenya

Un dels reptes de la marató de lectura de The Reading Rush consistia en llegir un llibre on el protagonista no fos humà, així que quan vaig recordar els contes de Janelle Cannon no vaig dubtar ni un moment!

 

Avui us porto la ressenya de “Verdi”, la història d’una trapella pitó que no vol fer-se gran i perdre la seva identitat, com ara el llampant color groc que la caracteritza.

 

Així que seguirem les seves peripècies per intentar que la pell no se li torni verda com a la resta de serps grans, lentes, avorrides i conformistes. En efecte, a través de les seves il·lustracions divertides, precioses i acolorides (realitzades amb pinzells prismacolor i pintura acrílica Liquitex sobre cartolina) Janell Cannon ens planteja el dilema d’abandonar la infantesa i madurar. 

 

 

Però tal i com diu la sinopsis, Verdi descobrirà que créixer no significa deixar de ser un mateix. Encara que ens fem grans, l’important és mantenir la curiositat, les ganes de viure, i no perdre el nen que tots portem dins.

 

És veritat que res no podrà ser exactament igual, però la nostra actitud envers la vida és el que marca la diferència.

 

Mx 


Write a comment

Comments: 0