Stelalluna

Títol: Stelalluna

 

Autora i il·lustradora: Janell Cannon

 

Traductora: Núria Gonzàlez i Anadon

 

Editorial: Editorial Joventut. Barcelona

 

Any d’edició: 1994

 

Sinopsis: Aquesta és la bella història de l’Stelalluna, una petita rat-penat que es veu separada de la seva mare i és adoptada per una família d’ocells. La fraternitat, la integració, els costums diferents, fan d’Stelalluna un llibre interessantíssim per tractar el tema de la convivència i la solidaritat.

 

ressenya

El 2018 es van complir 25 anys des de la publicació de Stelalluna, el primer conte de Janell Cannon. Actualment se n’han venut milions d’exemplars arreu del món i s’ha traduït a més de 30 idiomes! Vàries associacions l’han inclòs dins la llista dels millors 100 llibres infantils de tots els temps, i Cannon segueix sense creure el fenomen en el que s’ha convertit.

 

El tercer dia de The Reading Rush he llegit “Stelalluna” un dels contes més tendres de la meva infantesa. Stelalluna és un “aneguet lleig”... quan és molt petita acaba sense voler en un niu d’ocells, però encara que aprèn a viure com ells, té la sensació de que alguna cosa no rutlla dins seu. Quan per fi descobreixi les seves arrels i es comporti com una rata-pinyada, aprendrà un valuós missatge de tolerància i amistat. I que divertides i entranyables que són les situacions i les il·lustracions del conte!

 

Janell Cannon contemplant les seves il·lustracions a l'exposició de Stelalluna en el 25è aniversari

 

De fet, al final del conte descobrim que Janell Cannon...

 

«Ha treballat en  la xarxa de biblioteques públiques durant molts anys, creant i desenvolupant programes de lectura d’estiu per a la canalla, que després han estat premiats. Aquests programes posen èmfasis en els coneixements sobre els animals i la implicació amb ells, especialment aquells que popularment no es veuen com a simpàtics i tendres, en un intent de dissipar mites erronis. Precisament aquest amor i respecte envers totes les criatures la va moure a escollir les rates-pinyades com a tema per al seu primer llibre infantil.»

 

I vaja si ho va aconseguir! L’Stelalluna és adorable, i hi ha un parell d’il·lustracions en que te la menjaries! Però parlant d’endrapar... com que el repte de The reading Rush (Booktube) del dia 3 consistia en preparat una beguda o aliment que surti en un llibre, vaig decidir preparar el menjar preferit d’aquesta rata-pinyada frugívora... Sabeu quin és?

 

 

Bon profit! ;-)

 

Mx


Heu vist alguna vegada res més adorable??!! Moro d'amor aaarghhhh...!!!


Write a comment

Comments: 0