L’Agus i els monstres. La biblioteca secreta

Títol: L’Agus i els monstres. La biblioteca secreta

 

Autor: Jaume Copons

 

Il·lustradora: Liliana Fortuny

 

Editorial: Combel

 

Any de publicació: 2020

 

Sinopsis: Hola! Soc l’Agus Pianola i, encara que no us ho cregueu, visc amb una colla de monstres (dels bons, eh!). Un d’ells, el Sr. Flat, és el meu millor amic. La meva veïna, la Lídia, sempre té idees genials. Junts intentem aturar les bogeries del Dr. Brot i el seu ajudant Nap. I ara no tinc ni idea de com ens en sortirem, d’aquesta. El Col·lectiu 541 ha convençut tothom a Galerna que hi ha llibres que s’han de destruir. Peter Pan, Blancaneu, La Ventafocs, Les aventures de Tom Sawyer… Tots estan en perill! Ens ajudes a salvar-los?

 

ressenya

Paraula de Mixa... jo ja no sé com treure’m el barret davant de la col·lecció de l’Agus & els monstres!! Copons i Fortuny sembla que es superen a cada títol, i haig de reconèixer que el tema d’aquesta aventura m’ha tocat de ben a prop!

 

“La biblioteca secreta” ens parla de la por més gran de tots els lectors... La censura! Però no només això... el problema de fons és la facilitat a l’hora de manipular a la gent. Tot comença per buscar un problema i fer que tothom tingui por o sentir rebuig. Després ja és qüestió de trobar un cap de turc i fer que les pròpies persones comencin a col·laborar voluntàriament en unes mesures que acabaran essent obligatòries. Sí, aquest cop l’Agus i els monstres hauran de ser rebels per intentar obrir els ulls a la gent i protegir tots els llibres!

 

 

Però, a banda de parlar sense embuts de temes ben candents a totes les societats del món, al llibre trobareu una pila de referents! És fascinant: des de grans obres de la literatura com “Fahreneheit 451”, a veritables clàssics del cinema... En aquest cas, a les primeres pàgines ja trobarem als monstres mirant embadalits “La gran evasió”! Uau!! 

 

Veure-ho m’ha xocat i alhora m’ha fet viatjar en el temps al dia que Jaume Copons va visitar “El club dels experts” de la Biblioteca Ramon Fernàndez Jurado de Castelldefels. Recordo que ens venia a parlar de les obres que l’havien fet escriptor (música i cinema inclosos!) i ens va ensenyar un fragment de “La gran evasió”. Copons en va ressaltar la idea de no rendir-se mai: “una actitud envers la vida molt important”. 

I a on volia jo anar a parar amb tot això? Doncs que explicar als més joves els referents del passat, i parlar-los sense condescendència d’obres transcendentals és... una meravella.

 

En fi, en aquesta nova aventura, els llibres jugaran un paper més important que mai, i després de meditar molt bé els passos a seguir, aquest cop l’Agus i els seus amics la faran ben grossa per salvar les biblioteques del món. Però no estaran sols!!

 

I vosaltres... us imagineu un món sense llibres? 

 

Mx


Write a comment

Comments: 0