Los mayores villanos (Destripando la historia) [CAT]

Títol: Los mayores villanos (Destripando la historia)

 

Autors: Pascu i Rodri (Rodrio Septién i Álvaro Pascual)

 

Editorial: Alfaguara

 

Any d’edició: 2018

 

Sinopsis: ¿Crees que lo sabes todo sobre los mayores villanos que han marcado la historia a lo largo de los años? ¿Sabes de dónde provienen los grandes mitos de la maldad humana? ¿Crees que la corrupción es solo cosa del presente? Nunca te han contado la historia de esta forma.

 

Este libro te desvela, te descubre y te destripa el origen de las personas más desleales, infames, indignas y fascinantes de nuestra historia. ¡Con todo el humor y las ilustraciones desternillantes de su famoso canal de YouTube!

 

ressenya

El passat 1 de desembre vaig assistir al Mercat de Nadal del Llibre a l’antiga fàbrica de l’Estrella Damm, l’anomenat “Sant Jordi d’hivern”. Signatures, parades, tallers, xerrades... I una de les més exitoses va ser la dels Youtubers Pascu i Rodri, que venien a parlar del llibre que han publicat amb Alfaguara “Los mayores villanos (Destripando la historia)”.

 

Pascu i Rodri a Barcelona durant el Mercat de Nadal del Llibre
Pascu i Rodri a Barcelona durant el Mercat de Nadal del Llibre

Explicaven que es pot llegir de forma independent sense conèixer el seu canal, encara que si després de llegir-lo us quedeu amb ganes de més, entreu a YouTube i busqueu les seves paròdies. A través de cançons i dibuixos expliquen trames de llibres, llegendes, videojocs i còmics (entre d’altres!). No té desperdici!

 

La veritat és que no em vaig poder resistir a comprar el llibre i m’ha sorprès! El format és molt agradable i còmode, i al seu interior trobareu més de 150 il·lustracions hilarants que acompanyen les petites biografies dels personatges. N’hi ha per a tots els gustos i colors... ficticis, llegendaris, històrics i fins als més impensables (però certament terribles).

Jo he deixat anar més d’una riallada i us puc assegurar que no importa per quina pàgina l’obriu... sempre us farà somriure... Paraula de Mixa! Així que en efecte, Pascu i Rodri han sabut mantenir l’esperit que caracteritza el seu canal però sense que sigui necessari conèixer-lo. Això sí, aquells que els seguim trobarem més d’una referència al seus vídeos.

 

A banda de passar-vos-ho bé, aprendreu història i una mica de cultura general, encara que si sou força sensibles potser serà millor que us salteu les històries d’alguns dels assassins més sanguinaris... Certament el seu lloc no és la secció infantil (que, tal i com ens van dir Pascu i Rodri durant la xerrada, és on l’han vist en algunes llibreries).

 

 

Aquest TOP 10 de malvats se m’ha fet molt curt, i ja tinc ganes de que surti la segona part el març de 2019... Wiiii! Mentrestant, ja ho sabeu... podeu seguir mirant els seus vídeos sobre “Destripando la historia”... Sabeu què? Serà millor que acabi la ressenya aquí perquè m’han entrat moltes ganes de tornar-los a veure... Fins a la propera! Laralaila lailala!

MxWrite a comment

Comments: 0