Mercat de Nadal del Llibre 2018


Quan arribo al Mercat de Nadal del Llibre tot just estan començant les primeres activitats, però fa un dia preciós i ja hi ha una bona munió de gent passejant pel pati i les diferents sales d’actes... La Sala de cocció (dedicada a Raimon Panikkar), la Sala de màquines (dedicada a Manuel de Pedrolo), la Sala de brassatge (dedicada a Maria Aurèlia Capmany), la sala de bàscules (dedicada a Pompeu Fabra) i l’escenari Montserrat Abelló.

 

Hi ha tantes activitats programades que és molt difícil escollir (tant de bo existissin les màquines de fer clons!) i començo el dia amb el diàleg entre Andreu Martín, Sebastià Bennasar i Empar Fernàndez sobre “Ficció i realitat”. És molt interessant escoltar com han escollit els escenaris de les seves últimes novel·les, i m’encanta com Bennasar aprofita per animar-nos a parlar de llibres per Nadal i llegir autors nostrats. “Si compreu els turrons d’Agramunt, compreu també els llibres d’aquí!” exclama entre els riures del públic.

 

Tal i com us vaig explicar aquí, enguany hi ha hagut més activitats familiars que mai: un taller de llengua de signes a través del conte "L'elefant Mainú i l'amistat", l’Elisenda Roca llegeix alguns relats del seu llibre "M'expliques un conte?"...  A més a més, com a novetat, veig que a la sala de brassatge han instal·lat unes quantes gandules amb tauletes i auriculars perquè els més menuts escoltin audiollibres!

 

D'esquerra a dreta (Adrià Pujol, Rubén Martín, Carme Fenoll, Max Besora i Borja Bagunyà
D'esquerra a dreta (Adrià Pujol, Rubén Martín, Carme Fenoll, Max Besora i Borja Bagunyà

 A les 12:30h Carme Fenoll modera una xerrada sobre “Escriure a quatre mans”. Adrià Pujol i Rubén Martín Giráldez han volgut trencar esquemes amb una edició bilingüe i amb provocadores notes al peu de pàgina (El fill del corrector / Arre, arre, corrector). Borja Bagunyà i Max Besora expliquen que han fet un llibre volgudament lleig i que no té un públic concret (Trapologia). “Però els camins del lector són inescrutables...” afirma Besora.  

 

Quan torno a la tarda, la sala de màquines està ben plena dels seguidors de Pascu i Rodri, els youtubers que expliquen a través de cançons i dibuixos trames de llibres, llegendes i còmics. Aquest estiu han publicat un llibre titulat “Destripando la historia: los mayores villanos” un llibre amb molt d’humor i més de 150 il·lustracions hilarants, que, segons ells, es pot llegir de forma independent sense conèixer el seu canal. Ah! I ens van anunciar que al març del 2019 sortirà una segona part! Visca!

 

Gemma Lienas i Mixa
Gemma Lienas i Mixa

Per últim, després d’assistir a “Les protagonistes són elles”, un debat amb Maria Mercè Roca, Najat el Hachmi, Maria Carme Roca, Maria Escalas i Mª Àngels Cabré sobre les protagonistes de les seves novel·les, és el meu torn de pujar a l’escenari. En una conversa amb la Gemma Lienas presentem la seva novel·la “El fil invisible”, guardonada amb el premi BBVA Sant Joan 2018.

 

Marxo amb algunes signatures i llibres nous sota el braç, com el llibre de la Marató de TV3 2018. Sembla que durant els darrers anys s’ha convertit en una tradició comprar-lo al Mercat de Nadal del Llibre, i penso que són dels 10 millores euros que pot invertir un lector. Els beneficis aniran destinats a la investigació contra el càncer. I vosaltres, ja teniu el vostre exemplar?

 

En fi, no us perdeu l’oportunitat de venir a gaudir del Sant Jordi d’hivern l’any que ve... jo no m’ho penso perdre, Paraula de Mixa!

 

Mx



Write a comment

Comments: 0