Roda de premsa - Mercat de Nadal del Llibre 2018


Ja heu demanat quins llibres voleu que us portin per Nadal o per Reis? I per què no els compreu vosaltres mateixos a la cinquena edició del Mercat de Nadal del Llibre? De regal podreu conèixer els vostres autors preferits, i gaudir d’un bon grapat d’activitats per a totes les edats.

 

Precisament per això el nou director del Club TR3SC, Pepe Zapata, l’ha anomenat «una de les grans activitats del TR3SC» durant la roda de premsa d’aquest matí i ha posat èmfasis en el nombre creixent de llibreries i espectacles familiars que s’han sumat enguany.

 

El ritme d’inscripcions iguala el de 2017, però aconseguirem batre rècords? Recordeu que el Mercat és una fira gratuïta oberta a tothom, però es recomana reservar entrada per qüestions d’aforament. 

 

Ver esta publicación en Instagram

#MercatLlibreTR3SC #MercatLlibreTR3SC2018 #JovesLectors #booklover #SantJordiHivern Guardeu-vos la data! 1/12/18 ❗

Una publicación compartida de Mixa (@mixa_ql) el


Segons Zapata, li encanta la idea de “mercat” perquè li recorda a un símbol de proximitat, de compartir... I és que com ha dit Miquel Curanta (ex director del TR3SC i nou de cap de l’ICEC) «El que ens diferència d’altres fires de llibres és la filosofia de posar en contacte tota mena d’autors (més de cent!) amb els lectors -ja em perdonareu el barbarisme- no pas de forma “sesuda, sinó perquè la gent s’ho passi bé.»

 

A vosaltres no us sembla també meravellós que més de 10.000 persones es puguin aplegar en una sola jornada per gaudir del món dels llibres? Tot plegat és gràcies a tot l’equip de l’Àrea Llibres i Territori del TR3SC, dirigits per Laura Puebla, i a totes les organitzacions i patrocinadors que ho han fet possible... Estrella Damm, Cabify, Pilma, Festival Litterarum (Ajuntament Móra d’Ebre), el Gremi de Llibreters, Institució de les Lletres Catalanes, Abacus i l’Ajuntament de Barcelona entre d’altres!

 

D'esquerra a dreta: Joan Elies Adell, Miquel Curanta, Pepe Zapata, Anton Ferret i Baig i Aina Torres
D'esquerra a dreta: Joan Elies Adell, Miquel Curanta, Pepe Zapata, Anton Ferret i Baig i Aina Torres

Precisament, també ha donat les gràcies per poder formar-ne part Anton Ferret i Baig (cap del Servei d'Informació, Difusió i Estudis) en nom de la directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Ester Franquesa, qui no ha pogut fer acte de presència degut a la signatura del conveni per a la convalidació de títols de català a Andorra.

 

Joan-Elies Adell (director de la Institució de les Lletres Catalanes) també ha assegurat sentir-se afortunat. «Sempre estarem al costat d’iniciatives com aquestes, que busquen nous formats per apropar la literatura»

 

Per això, ell assegura preferir anomenar-lo “El mercat de nadal de la literatura”. Sigui com sigui, tothom ha estat d’acord en que desperta un sentiment de caliu i comunitat. Com quan Adell anava amb l’àvia i la mare al mercat del barri, on més important inclús que els productes eren les converses i la interacció entre veïns.

 

Durant el torn de preguntes he volgut saber més sobre les activitats per a joves. Sembla que aquesta any serà també emocionant, doncs comptarem per exemple amb la presència de YouTubers com Rodrigo Septién i Álvaro Pascual (“Pascu y Rodri”). Segons Zapata, «un dels grans reptes» és aproximar-se a totes les edats, i generar il·lusió compartida. Tant de bo els nens que vinguin recordin les bones experiències lectores del Mercat amb els anys!

 

Per últim, Aina Torres ens ha regalat un bocí de l’espectacle poeticomusical de “La mirada violeta” que interpreta a quatre mans amb la cantautora Meritxell Gené. Un espectacle homenatge a Maria Mercè Marçal i Montserrat Roig ple de diàlegs, reflexions, poemes, textos musicats i més! L’espectacle, que podeu veure a les 18:30h a l’escenari Montserrat Abelló, tracta bona part dels temes que va unir a aquestes autores: perquè escrivien, la reivindicació feminista i la recuperació de mares literàries, una mica el que Gener i Torres intenten fer amb aquest espectacle.

 

Us perdreu aquest festival ple de moments increïbles? Jo no pas... Paraula de Mixa!

 

Mx

 
Write a comment

Comments: 0