Theodore Boone. El noi advocat

Títol: Theodore Boone. El noi advocat

Autor: John Grisham

Editorial: Grup 62

 

Sinopsis: En Theodore Boone no és cap geni, és un nen normal i corrent que va a l'escola amb bicicleta. Però en Theo té una passió desmesurada pel dret i els tribunals: coneix tots els jutges i policies de la ciutat, i assessora els seus companys de classe. Somia a ser un gran advocat i tenir una carrera plena d'èxits. Però el jove advocat va a parar als jutjats molt abans del que s'espera. Un assassí a sang freda està a punt de ser posat en llibertat i només en Theo sap la veritat. La situació és delicada, però en Boone no es rendeix fàcilment.

 

Ressenya

Els llibres de John Grisham sempre m’han cridat l’atenció perquè les adaptacions cinematogràfiques que se n’han fet al llarg dels anys són realment brillants. El que no m’esperava pas era descobrir per casualitat que el mestre del suspens ja fa uns quants anys que escriu una saga de llibres d'intriga judicial per a joves (el maig d’aquest 2016 ha publicat en anglès el sisè títol)

 

John Grisham
John Grisham

“Com pot ser això?” us estareu preguntant. “Des de quan els tribunals i els advocats són emocionants per a qualsevol adolescent?” Doncs a través del protagonista i la seva peculiar família d’advocats John Grisham ha aconseguit que això sigui possible! Crec que tots els que heu llegit el llibre estareu d’acord en que Theo Boone és el Flanagan d’Andreu Martín i Jaume Ribera en versió americana: té el seu propi despatx improvisat, els company d’institut li demanen consells i li encarreguen casos... encara que a diferència del Flangagan –que necessita els diners- la situació econòmica estable d’en Theo li permet regalar els seus serveis. Tot i així, tant els amics del Theo com del Flanagan tenen problemes i ambdós saben moure’s per tots els nivells de la societat.

 

Personalment he gaudit força amb la lectura: la narració és lleugera i enganxa! De fet, al acabar m’he quedat amb les ganes de sortir corrents a buscar la segona part per saber com continua! D’altra banda trobo que és una iniciació ideal a les novel·les de suspens judicial. La passió que sent en Theo cap al món de la Justícia és encomanadissa, encara que ell sigui el primer en reconèixer que la majoria de vegades els tràmits judicials són d’allò més avorrits i no pas tan emocionants i imprevisibles com ens fan veure a la “tele”. Tot i així “Theodore Boone. El noi advocat” és l’excepció que confirma la regla i en aquesta història un dels judicis més importants de la ciutat de Strattenburg des de fa dècades està a punt de donar un gir inesperat!

 

Us ho perdreu? ;-D

 

MxWrite a comment

Comments: 0