(Català) Trobada amb David Duchovny

 

Qui m’anava a dir que un dissabte de mitjans de maig coneixeria al reconegut actor americà David Duchovny durant la presentació al FNAC del Triangle del seu primer llibre, “Vaca Sagrada”Doncs ni més ni menys que el Grup Editorial 62, qui es va encarregar d’invitar-nos a un grup de joves lectors i bloggers a la roda de premsa!

 

 

El sol brillava de valent, conscient de que prou m’enfadaria amb ell si no es portava bé en un dia tan especial com aquest. Fora del FNAC, la gent feia cua per aconseguir la firma de Duchovny en una filera que es perdia al tombar la cantonada, i al vestíbul del centre comercial els guàrdies de seguretat i els agents de premsa no paraven de donar voltes esperant amb impaciència l’arribada del protagonista del matí. 

 

Just enmig del caos ens trobàvem el Pol, l’Ainhoa, el Marc i jo, -quatre dels joves lectores seleccionats per participat a la trobada amb Duchovny- i no podíem contenir l’emoció! Davant nostre, la porta del Fòrum s’erigia com un gran semàfor en vermell que no trigaria a canviar de color. Vam començar a escalfar motors, però encara no havíem pitjat l’accelerador quan ens van donar llum verda per entrar a la sala!

 

 

L’interior estava replet de càmeres, periodistes i flaixos que rodejaven a Duchovny i la seva intèrpret. Havia arribat el moment d’entrar en acció! Un bosc de mans s’enlairaven per reclamar el seu minut de glòria i els millors angles fugien dels objectius de les càmeres perquè aquestes lluitessin silenciosament entre elles. En poques paraules: la roda de premsa fou veritablement intensa i interessant... i tots vam poder participar! Algunes de les preguntes i respostes més curioses van ser...

 

·       Duchovny no es pensava que seria actor, sempre li ha agradat escriure.

·       Fa anys va enviar la idea de “Vaca Sagrada” a varies companyies d’animació però cap li va acceptar

·      Va començar a escriure el llibre com quelcom personal, creient que no es publicaria

·      Pregunta de la Mixa: “Amb quina part del llibre et sents més identificat o t’has desfogat més escrivint?” Segons Duchovny tot autor ha de sentir allò que escriu i s’identifica amb tot el llibre. Una de les coses en que més s’ha desfogat ha sigut amb els editors. ;-D

·      Pregunta de la Mixa: “T’agradaria veure el llibre en pel•lícula? Amb Jennifer Lawrece? ^^” Duchovny no perd l’esperança de que algun dia el llibre finalment es converteixi en pel·lícula, encara que l’animació per adults és escassa, el llibre trenca una llança a favor del vegetarianisme i critica la religió.

 

Així doncs, després de que es formulés l’última pregunta i d’haver buidat la sala en un vist i no vist, els joves lectors vam poder ser els primers en aconseguir que ens firmessin els nostres exemplars, moment en el qual vaig aprofitar per fer-li a Duchovny una última pregunta que el va deixar sense paraules: <<Com és que a “Expediente X” l’Scully i tu mai us dèieu adéu abans de penjar el telèfon?>> ... “Doncs no m’ho havia plantejat mai!” rigué en Mulder.

 

Un cop van sonar les dotze campanades, però, l’encanteri es va desfer i els quatre reporters ens trobàrem de nou al carrer. Però enlloc d’una sabata de vidre per verificar que tot plegat no havia sigut tan sols un somni, teníem entre les nostres mans la signatura de David Duchovny... i pobre d’aquell que la perdés!

 

Mx


Write a comment

Comments: 2
 • #1

  miguel (Tuesday, 17 May 2016 21:27)

  Vaya manera de escribir la cronica! Q absurdos mitomanos. Ni q fuera dios!

 • #2

  Mixa (Tuesday, 17 May 2016 22:20)

  Como era esa frase… “El arte es una mentira que nos acerca a la verdad”… No, esa no era… Ah, sí! Como dicen por ahí… “Pa' decir mentiras y comer pescado hay que tener mucho cuidado”. Por mi parte sólo puedo animarte a que leas el libro y llegues a tus propias conclusiones.

  Mx