La sergent Anna Grimm

Títol: La sergent Anna Grimm

Autora: Montse Sanjuan

Editorial: Pagès editors

Any d’edició: 2014

 

Sinopsis: Lleida es desperta amb un crim que només sèrie el començament d’un malson. Un assassí en sèrie assetja els lleidatans? Anna Grimm, sergent dels Mossos d’Esquadra, haurà d’esclarir el misteri. Però l’Anna té els seus propis fantasmes personals. La seua germana Clara fa temps que va desaparèixer sense deixar rastre i sense que ningú n’hagi pogut esbrinar les causes. La investigadora s’haurà de sobreposar els seus problemes i haurà de lluitar perquè no enterboleixin el camí cap a la resolució dels homicidis que terroritzen la ciutat.

 

Ressenya

Si ja de per si que un llibre arribi a les teves mans és màgic, que ho faci en un entorn privilegiat i carregat de misteri i història no em negareu que ho fa encara més especial! Això és exactament el que em va passar a la fira LiberisLiber d'editorials independents de Besalú el primer cap de setmana d'Octubre. I què passa quan el que et presenta aquest nou llibre és el seu creador i a més a més te'l signa? Doncs que aquest llibre es converteix en una aventura única. Una aventura que en el meu cas porta el nom de “La sergent Anna Grimm” i la dedicatòria de la seva autora, Montse Sanjuan (aquí en podeu llegir les primeres pàgines).

 

Com el seu títol deixa intuir, la  novel·la narra els periples d'una mossa d'esquadra i homònima meva que es veu involucrada en la investigació d'un dels casos més importants i inquietants dels que Lleida n'ha sigut mai testimoni, i ens demostra que no fa falta viure a la cuitat que mai dorm per ser un bon inspector ni sentir-se embolcallat per la boira de Whitechapel per sentir esgarrifances de cap a peus.

 

En efecte, el que més m'ha agradat d'aquesta novel·la és el petit homenatge que l’autora fa als agents de la llei catalans, que tot i no tenir el glamur ni la fama d'altres entitats contra el crim, saben fer molt bé la seva feina. Per un altre cantó, la intenció de convertir Lleida -al menys per uns dies- en una cuitat que transpira suspens per tots els seus carrers està aconseguida amb escreix i, pel que fa a mi, m'hi he sentit transportada de ple.

 

De fet, la història en general està impregnada d’aquesta melancolia i sentiment lúgubre, i sap transmetre l'angoixa i preocupació que turmenta els seus personatges, en especial els de la protagonista (Anna Grimm), fins al punt que un s’arriba a sentir ben bé a la seva pell. És precisament aquesta barreja d'emocions la que amaneix i dóna vida a la trama, que de per si no conté gaire acció i es nodreix de la monotonia i la rutina per fer destacar els fets extraordinaris de la història. A més a més, l'autora sap mantenir el misteri, incrementant-lo pàgina a pàgina de manera que a partir de la meitat del llibre ja es fa impossible deixar de llegir, encara que el final -en la meva opinió- perdi gran part de la originalitat i es torni força previsible.

 

Personalment, recomano aquesta història a tots aquells lectors que es vulguin introduir en el món de la novel·la negra, perquè a part de que la història s'inspira en els clixés més famosos del gènere, la narració és misteriosa, lleugera i alentidora  (amb tocs curiosos i identitaris com ara expressions lleidatanes que m'han fet somriure). Quan l’acabeu us costarà força no sentir-vos com un veritable detectiu català amb ganes de fer justícia!

 

 

I pels que us quedeu amb ganes de més podeu repetir al costat de l’Anna Grimm a... “El misteri del bressol buit”

 

A què espereu per descobrir la nova heroïna lleidatana?

  

Mx


Write a comment

Comments: 4
 • #1

  Montse (Saturday, 24 October 2015 21:29)

  Hola, Mixa!!!
  Moltes gràcies. Ho he penjat al meu facebook. I com l'altre text, m'ha semblat molt ben escrit.
  Felicitats!!!
  Una abraçada i a reveure!!!
  Montse

 • #2

  Mixa (Tuesday, 27 October 2015 19:20)

  Gràcies, ha sigut un plaer! ;-)

  Mx
  (Twitter) @Mixa_QL

 • #3

  SERGI RIBES (Sunday, 20 October 2019 16:12)

  MA AGRADAT MOLT AQUEST LLIBRE

 • #4

  Mixa (Sunday, 20 October 2019 20:20)

  M'alegro molt Sergi!! Gràcies per deixar el teu comentari! ;-)

  Mx