Wonder

Títol: Wonder

Autora: R. J. Palacio

Editorial: LaCampana

Any d'edició: 2012

 

Sinopsis: August (Auggie) Pullman ha nascut amb una greu deformació a la cara i s’ha hagut de sotmetre a tantes operacions que no ha pogut anar mai a l’escola; fins ara, que té deu anys i està a punt de començar cinquè a l’escola Beecher. Si alguna vegada heu sigut nous, ja sabeu que dur que és… Doncs imagineu-vos com deu ser quan tens una cara com l’August. ¿Aconseguirà que els seus companys l’acceptin com un més, encara que sigui el nen més estrany que han vist mai?

 

 

 

 

Ressenya

Si encara no coneixeu la història que ha portat aquest llibre a treure la seva tercera edició en menys d’un any, tot seguit us en faig cinc cèntims...

 

Sembla ser que la filla del Pep Guardiola va haver de llegir aquest llibre com una lectura obligatòria al seu col•legi de Nova York i resulta que patapam!... li va encantar! La filla li va recomanar a la mare, i la mare (a qui també li va agradar moltíssim el llibre) li va comentar al Pep.

 Sembla ser que a ell també li va fer el pes, perquè per tota Nova York en va estar fent una gran difusió i per Sant Jordi el va recomanar per la ràdio. 

 

Gràcies a tot plegat, la fama de Wonder ha corregut com la pólvora i ben merescudament perquè aquesta és una novel•la estupenda.

 

<<Wonder és una meravella; L’August, un personatge que no podràs oblidar mai.>> 

Nicholas Sparks (autor de El Quadern de Noah)

 

<<La inesperada sensació editorial de l’any.>> 

The London Times

 

<<El que fa que aquesta novel•la sigui tan extraordinària i tan deliciosa és la insòlita generositat amb que R.J. Palacio ens explica la vida de l’Auggie. El resultat és un història preciosa i divertida –i que de vegades et fa plorar a llàgrima viva- sobre una transformació silenciosa.>> 

The Wall Street Journal

 

<<En una meravella de debut, Palacio ha escrit una novel•la espurnejant que es llegeix d’una tirada i que és plena de personatges que et vénen ganes d’animar.>> 

Entertainment Weekly

 

Wonder és, tal com el seu títol indica, una meravella. Va arribar a mi gràcies a la meva mare (que té molt d’ull escollint llibres, tot sigui dit) i el guardaré per sempre més com un tresor. 

 

Wonder és un llibre preciós, divertit, trist però que et deixa amb un somriure als llavis, original, fresc, meditatiu, que ens ensenya a valorar l’amistat, la consideració, el respecte, la superació, el valor. Un llibre més que em demostra que per fer una gran novel•la no es necessita una narració recargolada ni un sense fi de trames. 


Wonder és senzilla, de narració ràpida i agradable, però amb uns personatges magistralment construïts i una originalitat sense fi, grans missatges i un protagonista mai vist. :o

Llegiu-lo quellegistes, val molt la pena! ;)

Paraula de Mixa (i paraula de Pep Guadiola ;D)

 

MxWrite a comment

Comments: 0