La primera biblioteca (Moby Dick & Ulisses)

Títol: La primera biblioteca (Moby Dick & Ulisses)

 

Autora: Patricia Geis

 

Editorial: Combel

 

Any d’edició: 2021

 

Sinopsis: Qui gosaria dir que una banyera relaxant no és el lloc ideal per submergir-se en la lectura d’un clàssic?

 

Patricia Geis, barcelonina, és dissenyadora gràfica, autora i il·lustradora de llibres infantils. Els seus llibres s’han publicat en nombrosos països i han guanyat diversos premis, entre ells el Visual 2009, «A l'Abord d’Art» 2010, el White Ravens 2011, el Premi Junceda 2015, i el Filaf 2017, tots per la seva col·lecció de llibres d’art de Combel Editorial.

 

Ressenya

Els llibres infantils que publica Combel Editorial són alguns dels més originals que he vist últimament, i m’acaben de robar el cor amb “La primera biblioteca” (una col·lecció de l'autora, il·lstradora i dissenyadora gràfica Patricia Geis). Com més hi penso, més genial em sembla la idea!

 

“La primera biblioteca” està formada per grans clàssics de la literatura universal... adreçats a nadons! De moment ja estan disponibles les adaptacions de “Moby Dick” (Herman Melville) i “Ulisses” (James Joyce). Us ho podreu creure? Ja ho diu la sinopsis... Potser no els has llegit, però el nadó ho farà! 

 

 

Evidentment, estan adaptats i reduïts a unes poques frases, però contenen detalls importants, com ara... Que “Ulisses” té lloc a Dublín, els protagonistes es diuen Leopold i Molly, en Leopold va al pub Davy Byrne’s (considerat un lloc de culte pels lectors de Joyce), o fins i tot quina és l’última paraula de la novel·la! I en el cas de “Moby Dick”, els més petits recordaran el nom del vaixell del capità Ahab (Pequod), els peculiars tatuatges de Queequeg, i l’enorme balena blanca Moby Dick (a més, prefereixo el final ideat per Patricia Geis!). De debò, cada vegada que els rellegeixo hi trobo noves picades d’ullet subtils però genials! 

Ah! I... encara no us ho he dit? Els llibres d’aquesta col·lecció són resistents a l'aigua i estan expressament dissenyats per flotar a la banyera! A més, venen amb una bosseta de tela amb dos ventoses per poder-los enganxar a les parets del lavabo!!! Ja ho diu el New York Times... Són «els clàssics de la literatura que no poden faltar en una banyera».

 

Mx


Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Marieta (Thursday, 15 April 2021 20:01)

    Ostres, quina monada de llibres! No els havia vist mai d'aquest editorial, però si que n'havia vist d'aquest tipus. Em semblen genials per introduir als més petits a la lectura. A més, tenen pinta de ser molt fàcils de netejar si s'embruten!

    Una abraçada, bones lectures i fins la pròxima!

    Marieta ~ Relatos de una náufraga