Roc Guitar. Dharma

Títol: Roc Guitar. Dharma

 

Autor: Jaume Copons

                                                   

Il·lustració: Liliana Fortuny

 

Editorial: Comanegra

 

Pàgines: 195

 

Any d’edició: 2023

 

Sinopsis: Aquest any en Roc Badosa ha fet massa el tarambana, i ara mira’l: només li queda una setmana per escriure un treball que els seus companys d’institut han fet durant tot el curs! Per si fos poc, ha de passar aquesta setmana a casa de l’àvia, la Lola, i el seu gos amb nom artístic. Ja veu a venir que l’avorriment serà estratosfèric! Però, mig per casualitat, en Roc acaba fent el treball sobre la Companyia Elèctrica Dharma, i tot plegat esdevé una aventura. En Roc no només descobrirà la història d’un grup de rock únic... També descobrirà un munt de coses d’ell mateix i es convertirà en una nova estrella: en Roc Guitar!

 

Ressenya

  • Punts forts 

“Roc Guitar. Dharma” va ser el segon llibre que vaig llegir durant la marató de lectura Booktique Estiu 2023. Es tracta del primer títol de la col·lecció “Roc Guitar” que publica Comanegra i que signa el duo dinàmic Copons&Fortuny.

 

És un homenatge entranyable i emotiu als 50 anys sobre els escenaris de la Companyia Elèctrica Dharma, un grup que ha patit sotracs emocionals molts durs, i no ha parat de reinventar-se sense perdre la seva essència.

 

El llibre el poden gaudir tant joves com adults, i em sembla una molta bona iniciativa per acostar la història de la música de quilòmetre zero a les noves generacions. Ja tinc ganes de veure quin següent grup o artista serà investigat pel Roc Guitar. ;-D

 

Companyia Elèctrica Dharma | Juan Miguel Morales
Companyia Elèctrica Dharma | Juan Miguel Morales
  • Punts febles

Condensar la llarga trajectòria de la Companyia Elèctrica Dharma no és senzill: trobareu molta informació resumida de cop que pot arribar a saturar-vos una mica. Tot i així, Jaume Copons intercala hàbilment algunes subtrames de ficció sobre el Roc i els seus amics que fan la lectura  molt més lleugera. 

  • Personatges

Una de les coses que més m’ha agradat ha sigut que els propis integrants de la Companyia Elèctrica Dharma es converteixin en personatges del llibre i interactuïn amb el Roc. Resulta molt proper veure’ls en acció fora dels escenaris! Però déu-n’hi-do també amb la resta de personatges... L’àvia del Roc és d’allò més canyera i única! ^.^

 

 

I no m'oblido de l’evolució del propi Roc: passa de ser un adolescent sense gaires motivacions a començar a descobrir els seus somnis... tot gràcies a tenir gent al seu voltant que l’inspira i li demostra els resultats d’esforçar-se i posar sempre el teu cor en allò que fas.

  • A qui el recomano? 

Als amants de la música, i a tothom que vulgui deixar-se inspirar per la filosofia de vida de la Companyia Elèctrica Dharma.

 

Mx 


Write a comment

Comments: 0