Midgar. Los cinco reinos

Títol: Midgar. Los cinco reinos

 

Autor: Cèsar Barceló Giménez

                                                   

Editorial: Letrame

 

Pàgines: 314

 

Any d’edició: 2023

 

Sinopsis: Hugo, un adolescente como otro cualquiera, se ve envuelto en un mundo de magia y fantasía donde se verá inmerso en una conspiración para desatar a las fuerzas del mal. Junto a sus nuevos amigos, comenzará a descubrir sus orígenes y cómo el mundo que creía conocer no es el único. ¿Cómo empezó todo? Ayúdalo a descubrir la verdad y a defender su mundo.

Ressenya

  • Punts forts 

Durant la marató de lectura Booktique Estiu vaig poder acabar de llegir “Midgar. Los cinco reinos”, la primera part d’una col·lecció creada per Carlos Barceló Giménez. Des de petit sempre li han agradat els mons de màgia i fantasia, i fa un anys es va decidir a escriure les aventures que havia imaginat.

 

Es tracta d’una extensa introducció a la literatura fantàstica, ja que hi trobareu referències a mitologies i criatures sobrenaturals de tot el món: dracs, nans, elfs, centaures, vampirs, homes llop, mags... N’hi ha per a tots els gustos! Aquesta primera part se centra en l’aprenentatge de l’Hugo, un noi que ha estat escollit pels seus poders increïbles (que no sabia que tenia), i que haurà d’entrenar per salvar el món.

 

  •  Punts febles

La novel·la és un homenatge a clàssics de la literatura fantàstica com “El senyor dels anells” o “Harry Potter”, tot i que de vegades l’homenatge s’acosta massa a l'original. Aquesta primera part és molt àgil i plena d’acció, encara que l’entrenament de l’Hugo m’ha resultat força repetitiu. El final queda obert i promet més aventures en el futur!

  • Personatges

L’autor introdueix més d’una trentena de personatges en aquesta primera part, així que per no perdre’m em vaig haver d’apuntar el seus noms. Un índex de personatges per poder consultar durant la lectura hauria sigut molt útil.

 

Una de les criatures que m’ha semblat més interessant és el golem que crea el poderós Ezequiel i que es converteix en el doble de la persona que desitgis. Poden fer-se passar per tu, i després transferir-te els records i coneixements que han acumulat en nom teu. Molt útil quan vas de bòlit o no et ve de gust anar a l’institut! ;-D

 

M’he quedat amb ganes de conèixer millor a l’Hugo, el protagonista. La seva vida canvia tan ràpidament que gairebé no tenim temps de descobrir el seu passat. La seva personalitat és molt neutre, de manera que gairebé qualsevol lector s’hi pot sentir identificat.

 

  • Prosa 

El ritme de la història és àgil i planera, però m’hauria agradat que les transicions entre escenes fossin menys brusques. En general la narració és força cinematogràfica, ja que fa servir frases molt curtes i descriptives tota l’estona. 

  • A qui el recomano? 

A fans de Harry Potter, i a joves (i no tan joves) que vulguin començar a llegir literatura fantàstica.

 

Mx 


Write a comment

Comments: 0