La vaga de les granotes | Els Robotots i l'Hidra de Lerna

 

Títol: La vaga de les granotes

 

Autor: Oriol Canosa

                                                   

Il·lustració: Cuchu

 

Editorial: Bindi Books

 

Pàgines: 77

 

Any d’edició: 2022

 

 

Sinopsis: Als Estanyols del Molí hi viuen moltes granotes de la comarca. El petit estany mai no ha estat gaire net, però des de fa unes setmanes, la gent del poble l’utilitzen d’abocador i la situació és insuportable! Les granotes ja no poden més. L’hora d’actuar ha arribat!

 

Títol: Els Robotots i l'Hidra de Lerna

 

Autor: Oriol Canosa

                                                   

Il·lustració: Jordi Sunyer

 

Editorial: Animallibres

 

Pàgines: 145

 

Any d’edició: 2022

 

 

Sinopsis: La nau HMIS Hèrcules té la pitjor tripulació interestel·lar que haja eixit mai de la Terra. Sort en tenen, dels seus robots, que s’encarreguen amb dos dits de front de les missions que no vol fer ningú! La primera missió dels Robotots: anar al planeta Lerna a deslliurar els seus habitants d’un monstre terrible que els turmenta nit i dia.

 


Ressenya

  • Punts forts

A finals d’any vaig llegir un parell dels llibres més simpàtics del 2022. Els dos estan escrits per Oriol Canosa, i il·lustrats per artistes diferents (Cuchu i Jordi Sunyer). D’una banda, “Els Robotots i l'Hidra de Lerna” em va fer riure mentre el llegia al bus, i “La vaga de les granotes” va agradar fins i tot a la meva mare! ^.^

 

Aquesta darrera és una novel·la breu en forma de faula que, com bé diu la sinopsis “ens convida a no resignar-nos i lluitar per millorar el nostre entorn”. Forma part de la col·lecció “Punt” de Bindi Books, on trobareu “llibres per veure el món amb uns altres ulls”. Les granotes d’aquesta història aprendran a fer-se escoltar de forma pacífica, i descobriran que totes les baules d’un ecosistema (o d’una societat) són imprescindibles per mantenir un equilibri:

 

p.76 «Al capdavall, tothom serveix per alguna cosa i tots hi tenim un paper, a la natura.»

 

També en destaco la sensibilitat amb la que Canosa i Cuchu tracten temes com la mort en els moments dramàtics de la història sense restar-li importància ni amagar-ho als lectors. Però sobretot valoro el sentit de l’humor que impregna la novel·la. Una de les coses més divertides del llibre són les pancartes que els animals esgrimeixen amb lemes reivindicatius, com ara «lo estanyol és vida», «save the chicken» o «la terra per a qui la pastura». Durant una roda de premsa, Canosa va explicar que mentre Cuchu anava fent les il·lustracions se li van anar acudint més lemes, i fou una col·laboració molt divertida.

 

 

I parlant d’històries divertides... Prepareu-vos per riure a cor-què-vols amb les aventures interestel·lars dels Robotots! “Els Robotots i l’Hidra de Lerna” és el primer títol de la saga “Els dotze treballs d’Hèrcules”, que està publicada dins de la col·lecció Zebra de l'editorial Animallibres, que publica “novel·les gràfiques gamberres per a lectors a partir de 8 anys”.  La saga dels Robotots vol transformar els mites de la mitologia grega en relats de ciència-ficció hilarants! Els lectors s’aniran familiaritzant amb els noms i la trama de la llegenda, alhora que s’ho passen bé amb girs inesperats. A més, empatitzaran amb els Robotots, una colla d’antiherois força patossos que uniran esforços per superar missions impossibles. La ironia d’Oriol Canosa és refrescant, i fins i tot paròdia les novel·les d’aventures:

  

p.103 «Realment és la fi dels Robotots? I què passa amb les quaranta-dues pàgines que falten per acabar el llibre? Hi posem publicitat? Les deixem en blanc perquè hi anoteu la llista de la compra? (Si ho feu, recordeu els iogurts. No sé per què, però, quan es va a comprar, tothom es descuida els iogurts.)»

  • Punts febles

L’única pega que els hi puc posar és que se m’han fet massa curtes! ;-D

  • A qui el recomano?

A nens i nenes que vulguin passar una estona entretinguda, i a adults que vulguin explicar temes complexos als infants a través d’històries amb valors.

 

 

Mx


Write a comment

Comments: 0