Quin tràfec amb el monstre de l’armari! | La colla dels 11

 

Títol: La colla dels 11

 

Autor: Rocío Bonilla

 

Il·lustració: Rocío Bonilla

 

Editorial: Animallibres

 

Pàgines: 43

 

Any d’edició: 2022

 

Sinopsis: Quan el van convidar a unir-se a aquella colla, el Benjamí es va sentir important. Era extraordinari formar part de la colla dels 11, tothom els admirava i respectava! Però era admiració de debò o simplement els tenien por? El Benjamí havia de prendre una decisió: continuar sent el peix número 11 o defensar l’amistat i el veritable respecte. Una història sobre la força del grup i la importància del pensament i les decisions que prenem com a individus.

 

 

Títol: Quin tràfec amb el monstre de l’armari!

 

Autor: Antoine Dole

 

Traducció: Teresa Broseta Fandos

 

Il·lustració: Bruno Salamone

 

Editorial: Animallibres

 

Pàgines: 33

 

Any d’edició: 2022

 

Sinopsis: El monstre de l’armari m’ocupa tant d’espai a l’armari que ja no puc endreçar les meves coses. Tinc l’habitació feta un desastre! Crec que és hora de buscar-li un altre lloc per viure. Però on? A la bossa de la mare? Al calaix dels mitjons del pare? A la meva motxilla? O potser a les golfes? Quin tràfec! M’ajudes a trobar-li el lloc ideal?

 


Ressenya

  • Punts forts

Si us agraden els grans àlbums il·lustrats, tant per fora com per dins, avui us parlo de “La colla dels 11” (escrit i il·lustrat per Rocío Bonilla) i “Quin tràfec amb el monstre de l’armari” d’Antoine Dole i Bruno Salamone. Publicats per Animallibres, són dos històries entranyables que ens poden ajudar a superar les nostres pors i a fer-nos valer per nosaltres mateixos. 

 

 

“Quin tràfec amb el monstre de l’armari!” es tracta de la tercera història protagonitzada per aquest monstre tan simpàtic. En aquest cas, el protagonista decideix buscar-li una nova llar, però cada proposta és menys desinteressada que l’anterior:

 

«Podria simplement canviar d’armari! I per què no aquell de la cuina on guardem les galetes? Allà segur que el visitaria sovint!»

 

 

Amb molta pilleria i poques frases, Antoine Dole aconsegueix arrencar-nos un somriure. A més, m’encanten els àlbums que proporcionen eines per superar les nostres pors i capgirar qualsevol situació. 

 

 

Aquest també és el cas de “La colla dels 11”, on Rocío Bonilla explica als més petits mitjançant uns adorables peixets en què consisteix la pressió social i el bullying (i quin és el primer pas per combatre-ho). La inspiració per aquesta història li va venir mentre intentava tractar aquest tema amb el seu fill. Així que, un cop més, queda demostrat que els àlbums il·lustrats poden ser instruments molt interessants per abordar conflictes, fer-nos reflexionar i obrir debat.

 

Pel que fa a la il·lustració en destaco les cares expressives dels peixos i els detalls ocults (perquè fins i tot les guardes del llibre amaguen una petita història).

  • Punts febles

Tot i posseir elements simpàtics, l’estil de Bruno Salamone  "Quin tràfec amb el monstre de l'armari!" no ha aconseguit captivar-me (pel seu punt tètric). D’altra banda, he trobat un xic apagada la paleta de colors que ha fet servir aquest cop Rocío Bonilla a "La colla dels 11" (si bé és interessant com juga amb la llum de les fondàries). 

  • A qui el recomano? 

A petits lectors trapelles i amb esperit crític. ^.^

 

Mx

Write a comment

Comments: 0