El petit científic malvat | El gnom de balcó

Títol: El petit científic malvat

 

Autor: Carlo E. Gallucci

 

Il·lustració: Dani Gómez

 

Editorial: Meraki

 

Pàgines: 56

 

Any d’edició: 2021

 

Sinopsis: Des que va descobrir el llibre «La guia del científic malvat», del Dr. Víktor Von Jansson, el Roc somia poder convertir-se, ell també, en un gran científic malvat. El Roc és un veritable geni, i té moltíssima traça amb la ciència. Ara bé, tan sols hi ha un petit problema: tots els experiments li surten malament! Que potser s’ha equivocat de camí, i no té fusta de científic malvat? Només hi ha una persona al món capaç d’ajudar-lo…

 

Títol: El gnom de balcó

 

Autor: Carlo E. Gallucci

 

Il·lustració: Dani Gómez

 

Editorial: Bindi Books

 

Pàgines: 12

 

Any d’edició: 2020

 

 

Sinopsis: En Gretten, un gnom de balcó, era feliç imaginant en quina classe de jardí meravellós el posarien.

 

Però el dia que el van comprar, no el van portar allà on havia somniat…

 

Una divertida història que ens mostra com la felicitat, sovint, està a les nostres mans.

 


Ressenya

  • Punts forts

Els dos llibres que ressenyo avui comparteixen tàndem d’autors: la ploma de Carlo E. Gallucci i el pinzell de Dani Gómez. D’una banda, “El petit científic malvat” és el primer títol de la col·lecció de còmic de Meraki per a primers lectors a partir dels 6 anys, i gira al voltant del petit Roc, un veritable geni que té moltíssima traça amb la ciència.

  

Des que va descobrir el llibre «La guia del científic malvat», del Dr. Víktor Von Jansson, el Roc somia poder convertir-se, ell també, en un gran científic malvat. Està decidit a seguir-ne tots els passos; buscar ajudants sinistres, crear criatures temibles i rajos destructors... Ara bé, tan sols hi ha un petit problema: cap dels experiments li surt... com havia previst. Que potser s’ha equivocat de camí, i no té fusta de científic malvat?

 

En poques paraules, aquest entranyable còmic ens parla sobre la importància de trobar el teu propi camí! Al capdavall, cal paciència i perseverança per descobrir qui som i què ens fa feliços en aquest món.

 

 

I parlant del nostre petit científic malvat... m’ho estic imaginant o el Roc fa un petit “cameo” a “El gnom de balcó”? Aquest àlbum il·lustrat per a nens i nenes a partir de 3 anys publicat per Bindi Books ens parla d’un gnom de jardí que sempre havia somiat viure en un gran jardí, però que acaba decorant el balcó d’un pis. Enlloc d’adaptar-se i mirar el cantó positiu d’aquest canvi, s’entesta en tancar-se en banda i queixar-se per tot. Però d’un dia per l’altre, un personatge li farà replantejar-se la seva murrieria.

 

La història m’ha recordat a la faula del savi de Samaniego, i crec que és una bona manera de començar a ensenyar als més menuts a valorar el que els envolta, a aprofitar al màxim cada experiència, i a veure el món amb uns altres ulls (que justament és el lema de la col·lecció “Conte contat”).

 

 

Pel que fa a les il·lustracions, crec que l’estil de Dani Gómez és caricaturesc i detallat alhora, i d’allò més tendre. De “El petit científic malvat” en destaco l’esclat de colors i el dinamisme, i a “El gnom de balcó” la pulcritud del traç i la seva capacitat de jugar amb la perspectiva. 

  • Punts febles 

 

Res a objectar, senyoria! ;-) 

  • A qui els recomano? 

A primers lectors que vulguin iniciar-se al món de la lectura amb personatges simpàtics i diferents!

 

 

Mx


Write a comment

Comments: 0