Bitmax & Co. 1-5

Títol: El drac d’or

Autor: Jaume Copons

Il·lustradora: Liliana Fortuny

Editorial: Combel

Any d’edició: 2021

 

Sinopsis: Uns caçadors han arribat al Bosc Blau a la recerca del drac d’or. I si el confonen amb en Rufus? En Bitmax i els habitants del bosc organitzen un pla per protegir-lo, però… què farà, l’Evo?

 

Títol: Paolo, el gos pastor

Autor: Jaume Copons

Il·lustradora: Liliana Fortuny

Editorial: Combel

Any d’edició: 2021

 

Sinopsis: En Paolo ha fet una feina molt dura. Ser pastor vol dir estar sempre a l’aguait! Però, cal posar tant ordre al Bosc Blau? Segur que l’Evo hi està d’acord. En Bitmax, en Wagner i la Mus hauran de resoldre aquest embolic!

 

Títol: Salvem l'Evo!

Autor: Jaume Copons

Il·lustradora: Liliana Fortuny

Editorial: Combel

Any d’edició: 2021

 

Sinopsis: Un camió accidentat ha capgirat el Bosc Blau. L’Evo ha rebut de valent i, per això, en Bitmax, en Wagner i la Mus busquen una solució: portar-lo a la ciutat per curar-lo. Però serà capaç l’Evo d’acabar aquesta aventura sense embolicar la troca? 

 


Ressenya

Ja va sent hora que us parli de Bitmax&Co., la nova col·lecció de Jaume Copons i Liliana Fortuny per a primers lectors, una barreja d’aventures, faules i misteris amb l’estil dels creadors de l’Agus i els monstres.

 

«La Mus i el Wagner, una rata i un os, troben un robot enmig de la carretera. Decideixen emportar-se’l a casa i arreglar-lo. El seu nom és Bitmax i té una professió molt estranya: és ajudador! Amb els habitants del Bosc Blau viuran aventures i ajudaran tothom que ho necessiti.»

 

En efecte, en Bitmax és un robot ajudador, i això vol dir que davant de cada problema intentarà trobar una solució al més pur estil de Vicky el Viking. Cada títol gira al voltant d’un dels membres del Bosc Blau, i creieu-me quan us dic que n’hi ha uns quants: fades, follets, animals... Encara que no hi estan relacionats, m’encanta que comparteixin nom amb artistes, actors, cantants, compositors, científics i personatges de ficció, com ara: Galileu, Sinatra, Hamlet, Wagner, Frida, Areta, Faraday, Ravel... D’aquesta manera els més joves poden començar a familiaritzar-se amb ells i, més endavant, descobrir qui eren i per què van passar a la història.

 

Els habitants del Bosc Blau, i els dos primers títols de la col·lecció

 

Mentrestant, però, seran els nostres peculiars companys d’aventures, i ens ajudaran a reflexionar sobre un munt de temes: el treball en equip i l’empatia, la importància de protegir el medi ambient, la convivència, la tolerància, l’amistat...

 

De moment ja s’han publicat cinc títols, i els més recents són “El drac d’or”, “Paolo, el gos pastor” i “Salvem l’Evo!”. A la web de la col·lecció podeu saber-ne més i gaudir d’un munt de jocs i recursos virtuals. D’altra banda, en físic podeu descobrir el Bitmax Puzzle Game i un quadern d’activitats amb trencaclosques, laberints, mots encreuats que també inclou un escenari del Bosc Blau i tots els personatges de la sèrie «Bitmax&Co» encunyats, perquè pugueu recrear totes les vivències i les aventures dels llibres, però, sobretot, perquè deixeu volar la imaginació! 

 


 

Ja ho veieu, Copons i Fortuny en saben un niu, de crear universos literaris dels quals no en vols sortir. I també de revestir-los de jocs, cançons i reptes molt divertits. Així que, tot i que jo segueixo tenint debilitat per l’Agus i els monstres, estaré encantada d’anar fent una visita de tant en tant al Bosc Blau. M’hi acompanyeu? ;-) 

 

Mx


Write a comment

Comments: 0