Els Garcia i el mur | La vida secreta de les formigues

Títol: Els Garcia i el mur

Autor: Jaume Copons

Il·lustrador: Òscar Julve

Editorial: Animallibres

Any d’edició: 2021

 

 

Títol: La vida secreta de les formigues

Autor: Lali Be Good

Il·lustrador: Pedro Rodríguez

Editorial: Bindi Books

Any d’edició: 2021

 


Ressenya

Durant la Setmana del Llibre en Català d’enguany (l’edició més gran fins ara!) he aconseguit algunes signatures que m'han fet especial il·lusió, com ara les d'un parell de novetats infantils. Primer, perquè els llibres són d’allò més entranyables, i segona perquè les dedicatòries són fantàstiques (amb dibuixos dels il·lustradors incloses!). ;-)

 

Jaume Copons i Òscar Julve (un duo d’allò més potent) han unit forces per crear el seu primer àlbum il·lustrat junts. “Els Garcia i el mur”, editat per Animallibres, ens parla de com s’edifica una amistat, de com s’han d’enderrocar certes barreres perquè funcioni... i com de vegades n’hi ha prou amb un somriure perquè això passi. Segons va explicar en Jaume Copons a la presentació, la sinopsis del llibre que va escriure l’editorial es d’allò més encertada, i diu així:

 

«La Duna i en Lluc Garcia tenen el mateix cognom, però no són germans ni cosins. Són veïns i amics, tot i que no sempre ha estat així. Quan es van conèixer, en Lluc no volia ser amic de la Duna. Fins i tot va aixecar un mur de caixes al jardí per no haver de veure-la. Però de vegades, amb una mica de paciència i humor, l’amistat esclata. I llavors... quina gran troballa!»

 

 

No és gens senzill resumir els alts i baixos d’una amistat, però en Copons i Julve ho han aconseguit amb una barreja de text concís i il·lustracions que el complementen perfectament. Hi trobareu des de pàgines plenes de color a il·lustracions senzilles rodejades de blanc que centren l’atenció del lector en una expressió.

 

Les meves preferides són les dels escenaris, perquè m’encanta observar els petits detalls, com ara la de l’habitació de la Duna, plena de joguines i objectes variats. Li vaig preguntar a l’Òscar Julve si havia inclòs alguna joguina real de quan era petit, i em va contestar que sí, que li va agradar afegir referències a la seva infantesa i a la d’en Copons.

 

 

D’altra banda, Bindi Books acaba de publicar un petit àlbum molt peculiar. I ho dic perquè està inspirat en una divertida cançó de Lali Be Good titulada “La vida secreta de les formigues”:

 

«PETITS o GRANS no ens hem de fer mal, perquè tots venim de les ESTRELLES. A aquesta conclusió arriba la petita Lali després de descobrir el minúscul món de les formigues i entendre que, més enllà de la mida, no som gaire diferents. Tots tenim una VIDA! Un conte creat per Lali BeGood i inspirat en la cançó La vida secreta de les formigues, amb il·lustracions de Pedro Rodríguez plenes d’humor i enginy.»

 

Gràcies a aquest conte he descobert les cançons de Lali Be Good i ara no puc parar de taral·lejar-les! De fet, al final del llibre trobareu la lletra sencera de “La vida secreta de les formigues” i descobrireu totes les referències que hi ha al conte (des del gos pugó Perri Perri fins al llitet de cotó fluix fet amb una capsa de llumins). Aquest àlbum ens mostra com una Lali petita intenta convèncer als seus companys de prescolar perquè no facin mal a les formigues del pati. 

 

 

Per aconseguir-ho, els hi explica algunes curiositats fascinants de les formigues, que Pedro Rodríguez s’ha encarregat d’il·lustrar. Les pàgines són acolorides, divertides i vibrants, i algunes formigues semblen a punt de saltar de la pàgina! Durant la presentació, Rodríguez va explicar que ja des de petit li encantaven els insectes i poder-los dibuixar. En canvi, la Lali s’hi va interessar amb el temps, i a dia d’avui sempre que algun insecte s’extravia dins de casa seva, intenta treure’l delicadament per evitar sumar mal karma. ^.^ 

Així doncs... Enderroquem tots els murs i m’acompanyeu al minúscul però fascinant món de les formigues per passar-ho d’allò més bé?

  

Mx


Write a comment

Comments: 0