La Guardiana

Títol: La Guardiana

 

Autora: Ariadna Herrero

 

Il·lustració de la portada: Eva Montero Calm

 

Editorial: Voliana Edicions

 

Any d’edició: 2021

 

Sinopsis: L’Elisabet és una adolescent de setze anys. Els seus pares s’acaben de divorciar, fa poc que s’ha traslladat a una altra ciutat i està tenint força problemes per integrar-se al seu nou institut.

 

La seva vida donarà un gir inesperat quan l’ataqui un poderós dimoni recaptador d’ànimes i la converteixi en un ésser híbrid.

 

Atrapada entre dues vides, la humana i la demoníaca, l’Elisabet es veurà forçada a superar tant els obstacles de la seva vida d’adolescent com els múltiples desafiaments que li comportarà la seva nova personalitat.

 

Al llarg d’aquest viatge, ple de perills i de temptacions, coneixerà tot un seguit d’éssers extraordinaris i aprendrà que de vegades la vida implica sacrificis i renúncia però que també hi ha lloc per a l’amistat vertadera i l’amor sense condicions.

 

Ressenya

El mes passat l’Àfrica (del canal Cuinant literatura) i jo vam conversar en directe al meu canal "Paraula de Mixa" sobre “La Guardiana”, una de les darreres novetats juvenils de Voliana Edicions. Però no ho vam fer soles! Ens acompanyava la seva autora, Ariadna Herrero, professora llicenciada en Filologia Catalana i Hispànica. A dia d’avui ha col·laborat a diverses antologies de relats, ha sigut guardonada amb el Premi de Teatre La Carrova (entre d’altres), i és l’autora de tres novel·les: “Seràs un dels nostres” (2017), “Hem arribat tard a classe” (2018) i enguany “La Guardiana”.

 

 

En ella, Herrero ens presenta l’Elisabet, una adolescent plena d’inseguretats que es veurà involucrada en una missió mil·lenària! La seva vida canviarà dramàticament d’un dia per l’altre, però coneixerà un bon grapat de criatures sobrenaturals (i híbrides) que l’ajudaran a acceptar el seu destí i enfrontar-se a forces tenebroses.

 

La història, a cavall entre la nostra realitat i el món de l’Invisible, està ambientada a Granerea, una població fictícia. Segons ens va explicar Herrero, està inspirada en la seva ciutat natal –Granollers- així que podríem visitar molts dels escenaris de la novel·la (de fet, durant el directe l’Ariadna es va oferir a fer-nos una visita guiada... us hi sumaríeu? ;-D)

 

D’altra banda, a través del llibre viatjareu arreu del món per descobrir el passat dels nous amics (i enemics) de l’Elisabet: samurais, trobadors, dimonis, vidents... Des de la Catalunya Nord fins al Japó, passant per França i Mèxic! Quan tots ells es reuneixin a Granerea per evitar que unes relíquies molt poderoses caiguin en males mans, la ciutat es convertirà en un gresol de cultures: grega, egípcia, japonesa, occitana, txitximeca...

 

 

Ariadna Herrero aconsegueix transmetre’ns la seva passió per la història i la mitologia alhora que combina elements que enganxaran al públic juvenil. Intercala acció, triangles amorosos, màgia, intriga, ritme... Això sí, he trobat a faltar referents i expressions més actuals en els diàlegs entre les companyes de l’Elisabet, i algunes escenes de l’institut (com ara les d’educació física) m’han recordat força a les de les pel·lícules americanes.

 

En general, però, trobo que “La Guardiana” pot ser una bona portada d’entrada (no només al bosc de l’Invisible ^.^) sinó a la literatura fantàstica, doncs conté molts elements clàssics del gènere. A més, un cop comenceu a llegir necessitareu saber com acaba! Encara que... sembla que les aventures de l’Elisabet no han fet més que començar. ;-)

 

Mx 


Write a comment

Comments: 0