Bona nit, criatures fantàstiques

Títol: Bona nit, criatures fantàstiques

 

Autor: Òscar Vallverdú

 

Il·lustrador: Lluís Ràfols

 

Editorial: El dimoni pelut

 

Any d’edició: 2020

 

Sinopsis: Descobreix els follets Minairons, el fantasma Bubota, el patge Fumera o el monstre Butoni i esbrina què fan a l’hora d’anar a dormir. Una guia per presentar les criatures més fantàstiques de la mitologia dels Països Catalans a la mainada.

 

 

 

Ressenya

“Bona nit, criatures fantàstiques” és una novetat de l’editorial El dimoni pelut (recomanada a "humans a partir de cinc anys") que acosta la mitologia dels Països Catalans als més petits. A través d’il·lustracions entranyables i descripcions divertides, proposa una porta d’entrada al folklore llegendari que hem anat oblidant.

 

Cada criatura va acompanyada d’una breu descripció i un fitxa de personatge escrita per Òscar Vallverdú. D’aquesta manera, amb un sol cop d’ull podem saber la seva categoria (des de criatura del mar a follet de muntanya), el seu domicili (trobareu a la Víbria i el Dragonet “entre els núvols dels Països Catalans”), el seu aspecte (el patge Fumera té “tres ulls al clatell, quatre al davant i un altre al dit”!) i la seva característica principal (sabíeu que als pescadors que veuen el Peix Nicolau “se’ls torna el cabell de color blanc”?).

 

 

A més a més, gràcies a les il·lustracions de Lluís Ràfols, veurem als nostres protagonistes posar-se còmodes per dormir (o sortir a fer xerinola si són criatures nocturnes!), muntar un sidral per banyar-se, raspallar-se els milers de dents a consciència, beure llet amb grosella, jugar a fet i amagar, llegir llibres per perdre la vergonya , i abraçar els seus peluixos preferits. 

 

A més a més, també descobrireu algunes curiositats sobre el territori, com a la descripció de la Ginebreda (una criatura del bosc): «Al Berguedà, hi ha una cova on viu la Ginebreda. La cova és a Fumanya, un antic jaciment de carbó on fa milers d’anys vivien un munt de dinosaures, com el magnífic titanosaure.» Els jaciment de Fumanya són un Bé Cultural d’Interés Nacional, i no n’hi ha cap d’igual a Europa! Conserven al voltant de 3.000 petjades i uns 50 rastres definits de titanosaure, a més a més de fòssils de plantes i d'invertebrats. Increïble!

 

 

Però com bé diu el llibre... «La Gemma és, segurament, la criatura més fantàstica de totes. El que més li agrada és llegir les aventures plenes de màgia dels seus llibres i, quan se’n va a dormir, escull un conte i somia amb altres criatures fantàstiques, com les que has conegut en aquest llibre. Feliços somnis criatures!»

 

Mx


Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Mixa (@mixa_ql)


Write a comment

Comments: 1
 • #1

  Marieta (Tuesday, 03 August 2021 16:43)

  Ai, sempre em criden l'atenció els llibres amb il•lustracions, i més quan són infantils. A més, les il•lustracions d'aquest llibre em semblen molt maques. I el títol em sembla interessant i atraient. Si tinc l'oportunitat m'agradaria molt llegir-lo.

  Moltes gràcies per la ressenya.

  Una abraçada, bones lectures i fins la pròxima!

  Marieta