La rebel•lió de les noies

Títol: La rebel·lió de les noies

 

Autora: Gemma Lienas

 

Il·lustradora: Laura Caldentey

 

Editorial: Estrella Polar

 

Any d’edició: 2021

 

Sinopsis: És a l’aula d’una escola on la protagonista es comença a adonar d’unes injustícies que pateixen les nenes de la classe pel simple fet de ser-ho... Patriarcat, ús del llenguatge, estereotips... Aquest llibre presenta un recorregut visual per diferents situacions masclistes de la nostra societat, ens mostra exemples de dones fortes i valentes i ensenya als més petits a viure en el feminisme, és a dir, en la igualtat. Un llibre rigorós i amb sentit de l’humor tant per nens com per a nenes. El manual de les feministes incipients.

 

Ressenya

Gemma Lienas acaba de publicar amb Estrella Polar “La rebel·lió de les noies”, un llibre rigorós i amb sentit de l’humor adreçat a nens i nenes a partir de 9 anys que vulguin descobrir què defensa el feminisme.

 

Il·lustrat per Laura Caldentey, el llibre intercala vinyetes de còmic i infografies per parlar sobre els drets de les dones al llarg de la història, la violència de gènere, els estereotips, el consentiment... Per què es reivindica el llenguatge inclusiu? Què és el patriarcat? Quan han pogut votar les dones arreu del món?

 

 

La Carlota Terrades, el mític personatge creat per Gemma Lienas, serà l’encarregada de fer-nos reflexionar sobre tots aquests temes a través de situacions quotidianes del seu dia a dia. Segons explica l’autora:

 

«Potser em coneixes de El diari lila de la Carlota, un llibre per a adolescents. I potser també coneixes a la Carlota, la protagonista d’aquest diari, on, a mesura que ho descobreix, va explicant què és el feminisme i per què encara és necessari aquest moviment que lluita pels drets de les dones. Ella diu que, per tenir-ho clar, ens hem de psoar les ulleres liles. [...] En aquest llibre, amb poc text i unes bones il·lustracions de la Laura Caldentey, riuràs i t’enfadaràs tant com ho fa la Carlota.»

 

 

A més, ens parlarà de noies joves que estan capgirant el món (com la Greta Thunberg o la Malala Yousafzai), o que van ser invisibilitzades per la història (com Isabel Vilà, la primera dona sindicalista catalana, o Sirimavo Bandaranaike, la primera dona que presideix un estat, Sri Lanka). Ras i curt, una introducció breu però molt completa per despertar consciències sobre la igualtat de drets i reflexionar sobre el camí que encara ens queda per fer. 

 

Mx


Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Marieta (Thursday, 15 April 2021 20:17)

    M'encanta aquest llibre! I si et sóc sincera m'agradaria molt llegir-lo, perquè les il•lustracions em semblen precioses i molt ben fetes. A més a més, la sinopsis i el que expliques em criden molt l'atenció. Bueno, i que l'hagi escrit Gemma Lienas també és un plus, hehe. Ara no recordo si he llegit alguna novel•la seva, però tinc la sensació de que si. I espero que aquest llibre arribi a molta gent, per a què se n'adonin de la lluita que han hagut de portar a terme les dones (i que encara continua) i valorin més tot el que s'explica en aquest llibre i el que ha passat durant tota la història.

    Una abraçada, bones lectures i fins la pròxima!

    Marieta ~ Relatos de una náufraga