Estima el teu cos

Títol: Estima el teu cos

 

Autora: Jessica Sanders

 

Il·lustradora: Carol Rossetti

 

Traductora: Bel Olid

 

Editorial: Bindi Books

 

Any d’edició: 2020

 

Sinopsis: El meu cos és fort. El meu cos pot fer coses increïbles. El meu cos és meu. La llibertat és estimar el teu cos amb totes les seves “imperfeccions” i ser una perfecta imperfecta! Estima el teu cos t’encoratja a admirar i celebrar el teu cos per totes les coses increïbles que pot fer, i t’ajuda a veure que ets molt més que el teu cos!

 

 

Ressenya

“Estima el teu cos” (de Jessica Sanders i Carol Rossetti) no només ha arribat a Catalunya gràcies a l’edició de Bindi Books i la traducció de Bel Olid, sinó que en poques setmanes ha començat a acumular edicions. Perquè... ens trobem davant d’una petita joia de lectura obligada. Nens i nenes, noies i noies, pares, mestres... preneu nota!

 

“Estima el teu cos” és un petit gran àlbum il·lustrat per a totes les edats. No només resumeix a la perfecció el moviment de “positivitat corporal”, sinó que inclou diversos exercicis per potenciar-la... des de la redacció de llistes introspectives, fins a consells per potenciar la salut física i mental. Les il·lustracions de Carol Rossetti diuen tant o més que el text i mostren conceptes com la diversitat, la sororitat i el respecte a la perfecció.

 

 

Tal i com explica l’autora a la nota introductòria “He escrit aquest llibre per a les nois i per a les persones que s’identifiquen com a noies. Tanmateix, he fet servir llenguatge inclusiu i el missatge és universal. Qualsevol pot tenir una imatge corporal negativa, independentment del gènere, la raça o l’orientació sexual.” Segons Jessica Sanders, el llibre beu del seus estudis de postgrau en estudis de gènere, de la feina com a treballadora social i de les experiències que ha viscut com a noia i jove que ha patit unes expectatives socials poc realistes pel que fa a la “bellesa”.

 

Perquè -encara que soni a “clitxé”- la bellesa està a l’interior. No només em refereixo a la personalitat de cadascú (que també)... sinó a la nostra autoestima: «L’autoestima pot ser com un camí amb pujades i baixades. L’autoestima és la forma més important d’amor perquè la relació que tens amb tu i el teu cos és la relació més important que tindràs mai.»

 

Jessica Sanders
Jessica Sanders

A més, valoro moltíssim la resta de reivindicacions de Sanders, com ara la importància “d’escoltar” el nostre cos, quelcom que sembla molt obvi, però que sovint passem per alt: «Escoltar el teu cos i donar-li el que necessita és una altra manera de cuidar-te».

 

Per últim, crec que val molt la pena comentar que el llibre inclou un petit bot salvavides. Un dels missatges de “Estima el teu cos” és que tothom necessita ajuda de tant en tant, així que a la darrera pàgina trobareu l’enllaç al “Consultori imatge i autoestima” de Adolescents.cat (que gestiona la Fundació Imatge i Autoestima i l’Agència Catalana de la Joventut), i les dades de l’Associació Contra l’Anorèxia i la Bulímia.

 

Acabo la ressenya citant un fragment que resumeix el llibre a la perfecció:

 

«Hi ha cossos amb tota mena de formes i capacitats. Tots aquests cossos són diferents, i tots estan bé. No hi ha mides, capacitats ni colors perfectes. El que et fa diferent és el que fa que siguis tu... i tu ets increïble! És important que t’acceptis i t’estimis tal com ets. No t’esperis a demà, posa-t’hi ara mateix.»

Mx

Write a comment

Comments: 0