Petits contes amb grans valors

Títol: Petits contes amb grans valors

 

Autora: Gemma Lienas

 

Il·lustració: Toni Galmés

 

Editorial: B de Blok

 

Any d’edició: 2020

 

Sinopsis: Els deu deliciosos contes d'aquest llibre ensenyen a reconèixer valors com la gratitud, el respecte, la paciència, el compromís, la responsabilitat o l'empatia en situacions de la nostra vida quotidiana. Per aprendre a aplicar-los i en conseqüència per a convertir-nos -petits i grans- persones més connectades amb el que ens rodeja i més felices.

 

 

ressenya

Després de l’èxit de “El llibre de les emocions per a nenes i nens” (amb més de 15.000 exemplars venuts) Gemma Lienas publica “Petits contes amb grans valors”.

 

A més a més, aquesta és la primera vegada que Lienas col·labora amb l’il·lustrador Toni Galmés en un projecte, i m’encanta com ha quedat el resultat! Jo fa un temps que el segueixo a xarxes i el seu estil em sembla adorable i d’allò més entranyable.

 

El llibre inclou 10 contes plens de valors com la gratitud, el respecte, la paciència, el compromís o la responsabilitat. Estan dirigits a nens i nenes a partir de 7 anys, o a partir dels tres si es llegeixen en veu alta, però de fet poden interpel·lar a tothom. Jo mateixa m’he sentit una mica massa identificada amb la protagonista del primer conte...  

 

 

Sempre he pensat que la bona literatura infantil i juvenil precisament prepara als joves a gestionar les seves emocions, deixant que siguin ells els que arribin a les seves pròpies conclusions. I això és justament el que promou el follet blau de “Petits contes amb grans valors”, una criatura fantàstica que anima als nens i nenes a ser conscients dels seus actes i emocions, i busquin solucions amb esperit crític.

 

Tot i que al llibre no es menciona directament la COVID-19, l’últim conte és ple de referències al confinament: es parla del teletreball, no poder sortir al carrer, fornejar pa... Però la resta d’històries també tracten temes d’allò més actuals, com són el racisme, la cura del medi ambient, o la inclusió de persones amb discapacitat. A més a més, expliquen les bases del diàleg i la reconciliació (d’allò més necessaris avui en dia) així com la tolerància, l’assertivitat, la cooperació social... 

 

Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Mixa (@mixa_ql)


 

Si voleu saber-ne més, no us perdeu l’entrevista a Gemma Lienas a l’Espai de Llibres del programa Dies de ràdio (Ràdio Sant Boi). Vam poder conversar amb ella sobre “Petits contes amb grans valors” i altres projectes que s’estan coent de cara al 2021. 

Així que ja ho sabeu... quan tingueu un dilema tan sols us heu de preguntar... “Què diria el Follet Blau”?

 

Mx


Write a comment

Comments: 0