La nova feina del Pare Noel

Títol: La nova feina del Pare Noel / Una sorpresa per al Pare Noel

 

Autor: Michele D’Ignazio

 

Traducció: Oriol Vaqué / Maribel Capmany

 

Il·lustració: Sergio Olivotti

 

Editorial: La Galera

 

Any d’edició: 2020

 

Sinopsis: (1) El Pare Noel té un contracte fix. Li encanta la seva vida tranquil·la i el seu treball li ofereix onze mesos de vacances, que passa llegint llibres, mirant la televisió, passejant els rens... Però un dia, a causa de la crisi, el Pare Noel és acomiadat, i ha de posar-se a buscar una altra feina...

 

(2) Cada any, el Pare Noel està ben enfeinat llegint les cartes que rep de tots els nens i ajudant a fer realitat els seus desitjos. Aquest any, però, rep una carta d'una nena que no demana res! Quin misteri El Pare Noel i la seva amiga Befana s'afanyaran a trobar el regal perfecte per a la Neus, però pel camí, el Pare Noel descobrirà que ell mateix té un desig ben amagat.

 

ressenya

Aquestes festa La Galera ha publicat dos simpàtiques aventures protagonitzades per l’home del moment... el Pare Noel! Escrites per Michele D’Iganzio i il·lustrades per Sergio Olivotti, “La nova feina del pare Noel” i “Una sorpresa per al pare Noel” són dos novel·les d’allò més tendres, iròniques i crítiques amb el món en el que vivim.

 

A la nota final, D’Ignazio explica que des de bon començament va pensar que Sergio Olivotti  seria l’il·lustrador perfecte, i no podria estar més d’acord! El seu estil és estrambòtic però original (i això no és gens fàcil tenint en compte totes les representacions del Pare Noel que s’han fet al llarg dels anys!).

 

Guardes de "La nova feina del Pare Noel"

 

A “La nova feina del Pare Noel”, els temps de crisi fan que, en efecte, el Pare Noel s’hagi de buscar una nova feina. Us explico...

 

p. 15 “La situació es va veure agreujada pel lloguer de rens. El Pare Noel en tenia només dos al garatge: l’Alícia i el Fèlix. Els altres, més d’un centenar, els llogava. I cada any també augmentava el preu de les pastanagues. […] Sense comptar amb l’assegurança, l’impost de circulació del trineu, el túnel de rentatge dels rens i el manteniment de les peülles, pel qual pagava un equip molt ben preparat.”

 

Però el superdirector de Correus Internacionals està decidit a abaratir costos, i decidirà contractar una flota de drons per repartir els regals... Un despropòsit! Michele D’Iganzio reivindica el valor de tantes feines artesanals que s’estan perdent i ens demostra fins a quin punt la nostra societat s’ha tornat materialista. Però el Pare Noel no es rendirà (les persones emprenedores no ho hem tingut mai fàcil!) i decidirà treballar en equip i continuar fent feliç a tanta gent com li sigui possible.

 

Les seves peripècies continuen a “Una sorpresa per al Pare Noel”, on el Pare Noel rebrà la carta d’una nena que no demanar res (tot un misteri!). Però mentre s’afanya a trobar el regal perfecte, descobrirà que ell mateix té un desig ben amagat...

 

p. 21 «Al cap d’un temps, una estranya tarda de xaloc, va arribar la carta de la Neus. Semblava que l’hagués portat el vent, perquè el Pare Noel la va trobar enganxada entre les branques d’un ametller, com un fruit inesperat.

 

I cal aclarir-ho de bon començament: sense aquella carta, les pàgines d’aquest llibre haurien quedat blanques i despentinades, com la barba del Pare Noel.»

 

En aquesta segona part d’allò més emotiva descobrirem el valor de les petites coses i la importància de cuidar el que ens envolta. D’Ignazio també fa esment de la febre consumista, i a través del Pare Noel exclama que “els desitjos són una cosa important i no es poden imposar”. Però sobretot ens recorda que els millors regals (com ara l’esperança i l’amor) no es poden embolicar.

 

Acabo la ressenya citant l’última pàgina de “Una sorpresa per al Pare Noel”, on hi ha un dels colofons més emotius que he llegit. Diu així:

 

Els

llibres són

objectes màgics que

ens ajuden a créixer. Un gran

equip de mags i magues, treballen de valent per

portar la il·lusió dins el cor de cada nen. Un dia de novembre

de l’any 2020, un any molt especial, aquest llibre

es va acabar d’imprimir a Tallers Gràfics

Soler, la casa de tots els que amaguen

la màgia dins les pàgines

de cada 

llibre.

 

 

Mx


Ver esta publicación en Instagram

Una publicación compartida de Mixa (@mixa_ql)


Write a comment

Comments: 0