Les fantàstiques formiguets. Un cap de setmana de por

Títol: Les fantàstiques formiguets. Un cap de setmana de por

 

Autora: Sílvia Abril

 

Il·lustrador: Pablo Ballesteros

 

Traductor: Enric Batalla

 

Any d’edició: 2020

 

Sinopsis: La Joana, la Júlia, la Sara i la Nerea són alegres, entusiastes, creatives... i tots les coneixen com «Les fantàstiques Formiguets».

 

En aquesta aventura, les nenes passen un cap de setmana en una casa al mig del camp on hi faran una festa esgarrifosa. Disfresses, menjar, carbassa... ho tenen tot a punt! Però, de sobte, hi comencen a passar coses estranyes i curioses, i l'aventura agafa un aire molt tenebrós, però molt i molt divertit alhora.

 

ressenya

Enguany les Fantàstiques Formiguets van viure un cap de setmana de por mentre celebraven Halloween! Sabeu de qui us estic parlant? Doncs de la Joana, la Sara, la Nerea i la Júlia, quatre amigues inseparables que estan basades en personatges molt reals. De fet, l’actriu i humorista Sílvia Abril es considera la biògrafa d’aquestes nenes tan alegres, entusiastes i creatives.

 

 

“Les fantàstiques formiguets. Un cap de setmana de por” és el tercer títol d’aquesta col·lecció, i fins ara, el més sobrenatural! No només l’antiga casa on s’allotgen les nostres protagonistes té tota la pinta d'estar encantada, sinó que la seva veïna sembla una bruixa sàvia. De fet, gràcies a ella descobriran una petita part de la màgia de la natura...

  

La meva il·lustració preferida de Pablo Ballesteros
La meva il·lustració preferida de Pablo Ballesteros

p.38 «-Estava collint una mica de farigola per fer una infusió. Amb una cullerada de mel és boníssim!

 

-I quins poders té? –va demanar-li la Joana.

 

Les tres amigues se la van quedar mirant amb cara de: “Calla, Joana, o ens convertirà en granotes!” 

 

-Ha, ha, ha, ha, ha ,ha, ha! –va riure la iaia bruixa i les va mirar amb ulls murris-. Poders? Doncs en té moltíssims! Totes les plantes del bosc en tenen. N’hi ha que serveixen per curar, d’altres per fer més gustosos els plats que cuinem i d’altres per a coses més interessants, ja m’enteneu –va dir picant-los l’ullet-. Aquesta va bé per al refredat. I aquesta altra serveix per netejar els llocs de les males energies i protegir-los, i es diu sàlvia –va dir tallant unes fulletes llargues i planes que semblaven de vellut.»

 

La història d’aquestes quatre amigues pot ser ideal per a lectors primerencs, doncs és molt senzilla de seguir i conté punts d’humor que us faran somriure.

 

El llibre en si també és llaminer: a cada pàgina hi trobareu frases de diferents mides, il·lustracions de color negre i taronja (obra de Pablo Ballesteros), i files de formiguetes. Igual que aquests incansables insectes, la Joana, la Sara, la Nerea i la Júlia treballaran en equip i superaran les seves pors juntes. Perquè... no hi ha res com una bones amigues per passar un cap de setmana de por! Ja ho diu la Sílvia Abril al llibre:

 

«Quan tens unes amigues que t’estimes tant i amb qui pots inventar tantes coses, no cal cap bosc màgic ni cap casa encantada per passar-t’ho d’allò més bé. N’hi ha prou amb l’espurna de l’amistat per convertir cada dia en una aventura màgica.»

 

...Paraula de Mixa!

 

 

Mx


Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Marieta (Sunday, 28 February 2021 17:55)

    Aquestes novel•les em recorden molt a les de Los cinco. Tot i així, crec que aquestes tienen un aire més infantil i divertit. De fet, penso que gaudiria molt llegint-les, perquè semblen molt entretingudes. I les il•lustracions són precioses!

    Una abraçada, bones lectures i fins la pròxima!

    Marieta ~ Relatos de una náufraga