Demà fem FESTA!

Títol: Demà fem FESTA!

 

Autora: Mercè Anguera

 

Il·lustradora: Cuchu

 

Editorial: La Galera

 

Any d’edició: 2020

 

Sinopsis: El que més li agrada a l'Emma és celebrar les tradicions en família! I mira que la seva és una mica... caòtica. Mai no saps què pot passar, però sempre acaba bé. Sorgeixen imprevistos, i més imprevistos, però sempre troben el moment per divertir-se... i fer FESTA grossa!

 

 

Una divertidíssima forma de conèixer les nostres tradicions de la mà de la família més singular i esbojarrada que et puguis imaginar.

 

ressenya

No us podeu imaginar la il·lusió que em va fer conèixer en persona a l’escriptora i docent Mercè Anguera (autora de la mítica col·lecció de les Antibarbis) durant la Setmana del Llibre en Català. De veritat, si encara no coneixeu els seus llibres correu a buscar-ne les aventures perquè són hilarants, precioses i inoblidables (des d’aquí demano una reimpressió urgent!). 

 

Mixa i Mercè Anguera

 

Doncs bé, enguany Anguera venia a presentar un recull de contes titulat “Demà fem FESTA!” il·lustrat per Cuchu. Atenció amb les biografies sobre elles dues que trobareu al final del llibre... són genials!

 

La Sònia González és la Cuchu, igual que Peter Parker és l’Spiderman, uns noms xulos per a la gent que fa coses rares i complicades com saltar d’edificis usant teranyines o viure de dibuixar contes infantils. Tot i això, el que més desitja al món és seguir fent-ho! Dibuixar, és clar! (I és que hi ha gent a qui li agraden les coses rares i complicades!)

 

A la Mercè Anguera li han ensenyat a escriure els nens i nenes de la seva classe, i això que també n’estan aprenent! Creu que els nens i nenes, les paraules i les històries són de les coses més importants a la vida. Per això no pot resistir la temptació d’explicar què fan, què pensen i què diuen els seus alumnes, i convidar-vos a llegir-ho!

 

Em penso que no podria haver-ho descrit millor... Llegint “Demà fem FESTA!” tornareu a veure el món a través dels ulls d’un infant! Prepareu-vos per acompanyar l’Emma i la seva singular família al llarg de totes les festes populars i dates especials de l’any:  el primer dia d’escola, la nit de Cap d’Any, el Carnestoltes, Sant Jordi o fins i tot el naixement del seu nou germanet!  (un capítol d’allò més bonic!!!!)

 

Amb tan sols unes poques frases, Mercè Anguera és capaç de posar-nos en situació i resumir l’emoció de totes aquestes dates especials. A més, m’encanta que el llibre conservi part de l’esperit de les Antibarbis, perquè cada història té un toc trapella, enginyós, irònic o un xic rebel... quin riure el capítol de la Mona antisistema! I què me’n dieu del capítol del Ratolinez Pérez? Està narrat per la gateta de l’Emma!! 

 

Halloweem/Castanyada
Halloweem/Castanyada

 

Mentre els llegia no he pogut evitar recordar les celebracions en família del passat, i he descobert que  l’Emma i jo tenim moltes coses en comú: ens encanta Sant Jordi, no suportem els petards i mai aconseguim menjar-nos el raïm de cap d’any a temps!

 

p.29 «Aquest Cap d’Any jo m’encarrego del raïm i els pares vigilen l’avi. Tot anirà bé. Normalment no fa faltar que ningú vigili l’avi, però avui sí. Perquè sempre ens fa bromes amb els raïm de Cap d’Any. De vegades hi posa un gra de menys, de vegades un de més, de vegades hi camufla una oliva farcida... Algun cop fins i tot m’ha pres raïm quan tocaven els quarts, o m’ha fet pessigolles, llavors ric i em descompto, i és clar, així no es pot. Ja és prou estressat haver-se de menjar un gra per campanada, només falta que te’n faltin o te’n sobrin! Mai puc empassar-me’ls tots, i començo l’any amb la boca plena, però la mare diu que també val.»

 

Si ho diu la mare de l’Emma em quedo més tranquil·la! D’altra banda, crec que l’avi de l’Emma hauria congeniat de seguida amb la meva àvia, perquè per a ella menjar-se el raïm de cap d’any era gairebé una competició! Quan anàvem per la cinquena o sisena campanada ella ja aixecava els braços i anunciava que s’havia acabat tots els grans. ^.^ 

 

 

 En fi, “Demà fem FESTA!” és un llibre perfecte per llegir en família... o deixar que els nens ja ho facin sols! La Galera l’ha recomanat per la campanya de “Tens 6 anys, tria una llibre”.  Però sobretot, les entranyables i còmiques històries de l’Emma són ideals per descobrir que sempre hi ha coses a celebrar... Paraula de Mixa. 

  

 Mx


Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Marieta (Wednesday, 27 January 2021 20:41)

    Ostres, m'encantaria poder llegir els llibres d'aquesta autora, perquè semblen molt divertits i entretinguts! I les il·lustracions són precioses! Espero poder llegir-los ben aviat ^^.

    Una abraçada, bones lectures i fins la pròxima!

    Marieta ~ Relatos de una náufraga