Hola hola. Animals per descobrir i protegir

Títol: Hola hola. Animals per descobrir i protegir

 

Autor i il·lustrador: Brendan Wenzel

 

Editorial: Edicions del Pirata

 

Any d’edició: 2020

 

Sinopsis: Digues Hola a un munt d’animals sorprenents. Alguns són enormes, d’altres minúsculs. Alguns tenen un pelatge suau, d’altres escames rugoses. Alguns són de colors vivíssims, d’altres tenen patrons sorprenents. Hola Hola es un llibre imprescindible per a la formació dels nens, que els meravella amb les seves impressionants il·lustracions i que, a la vegada, els anima a ser actius en la conservació de les espècies animals.

 

ressenya

Si heu vist l’últim vídeo del meu canal (BOOKHAUL de #LaSetmana20) sabreu que un dels llibres infantils que vaig descobrir a la Setmana del Llibre en Català va ser “Hola hola!”. Editat en català i castellà per Edicions del Pirata, aquest petit gran àlbum il·lustrat fou escollit com a millor llibre de l’any als Estats Units per mitja dotzena de plataformes, incloent The Washington Post o Amazon.

 

 

Escrit i il·lustrat pel guardonat Brendan Wenzel, cada pàgina ens obre els ulls a la gran diversitat d’animals que hi ha a la terra. Direm hola a les criatures més llampants, a les més delicades, o a les més grans. Descobrirem que tot i les seves diferències, algunes comparteixen llengües llargues o orelles de pàmpol, closques fortes, o passos sigil·losos... I quan les veieu us quedareu amb ganes de saber-ne més!

 

Brendan Wenzel
Brendan Wenzel

Les il·lustracions de Wenzel són caricaturesques, però perfectament identificables. A més, dóna la sensació de que cada animal ha estat creat per una tècnica diferent: pinzellades que semblen plomes, ceres de colors que formen melenes, cartolines que es transformen en punxes, i làmines que són escates. Fixeu-vos-hi, i intenteu descobrir quina tècnica artística amaga cada criatura.... totes són genials!

 

«Tristament, moltes d’aquestes criatures tenen un greu problema: estan considerades com a quasi amenaçades, vulnerables, en perill o en perill crític per la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa.» ens explica Wenzell al final del llibre.

 

De fet, a les últimes pàgines, trobareu un índex amb els noms de tots els animals (perquè jugueu a trobar-los) i en quin grau de perill es troben. Sabíeu que animals com el tigre, la grua del Japó, o el kiwi bru de l’illa del Nord estan en perill d’extinció? O que l’estat de l’axolot o l’orangutan de Sumatra és crític?

 

Tal i com explica Wenzel, moltes persones ni tan sols saben que alguns d’aquests animals existeixen, però cadascú de nosaltres pot ajudar a canviar-ho. «Com més gent conegui aquestes fantàstiques criatures, més oportunitats tindran de compartir amb nosaltres el nostre planeta! Tot comença per dir... Hola!» 

 

En resum, ens trobem davant d’un conte original, peculiar i d’esperit noble per començar a descobrir el món. Anava a dir que és ideal per als més petits, però jo també me n’he enamorat, o sigui que ho deixarem en “una petita joia”... Paraula de Mixa! ^.^

 

Mx


Write a comment

Comments: 2
 • #1

  Marieta (Monday, 11 January 2021 19:40)

  No coneixia aquest llibre, ja que no acostumo a llegir contes i llibres infantils (ho hauria de fer per poder recomanar-ne, la veritat), però gràcies a la teva ressenya he descobert un llibre meravellós amb unes il•lustracions precioses. De fet, m'has donat una idea per un regal! I el que m'ha cridat l'atenció d'aquest llibre (a part de les il•lustracions tant maques) és que una mateixa persona hagi escrit i il•lustrat un llibre: em sembla impressionant! Ja tinc ganes de llegir-lo i tot, hehe.

  Una abraçada, bones lectures i fins la pròxima!

  Marieta ~ Relatos de una náufraga

 • #2

  Mixa (Monday, 11 January 2021 21:22)

  Hola Marieta!

  Que bé que t'hagi donat una dia per un regal! =D Sí, les il·lustracions de Brendan Wenzel són d'allò més especials.

  Bones lectures!

  Mx