Pandora du sort

Títol: Pandora du sort

 

Autor: Paco Esteve

 

Il·lustradora: Gemma Aguasca

 

Editorial: Edicions del Bullent

 

Any d’edició: 2020

 

Sinopsis: Pandora era una gata negra una mica supersticiosa. Però... qui diu que els gats negres duen mala sort? Acompanya'ns en aquesta història i descobriràs la veritat.

 

 

 

ressenya

Sabeu per què a alguns països els gats negres s’associen amb la mala sort? Fa molt de temps la gent creia que les bruixes es reencarnaven en ells, i la pròpia Església veia en el gat negre la representació del Dimoni a la terra (pobres mixetes i pobreta de mi ^.^)

 

Curiosament, a Gran Bretanya, per exemple, la gent creu que el gat negre porta bona sort a la llar, i els antics mariners (supersticiosos de mena) es consideraven afortunats de tenir un gat negre a bord (encara que estava prohibit pronunciar la paraula 'gat' dins d’un vaixell). Així doncs... en què quedem? Els gats negres porten bona o mala sort?

 

La protagonista felina del conte “Pandora du sort” (d’Edicions del Bullent) és una preciosa gateta negra a qui tothom llença les culpes de les coses que no surten bé. I com que resulta que ella també és supersticiosa, s’acaba creient els prejudicis de la gent... amb conseqüències fatals!

 

Afortunadament, descobrirà que encara hi ha ànimes màgiques al món que creen la seva pròpia sort. Tal i com vaig llegir fa anys en un llibre, la bona sort és a tot arreu, però només arrela allà on nosaltres llaurem el terreny amb dedicació i optimisme. “Pandora du sort” també ens demostra la importància de les actituds positives enfront la vida, ens recorda el valor de l’amistat i ens emociona amb el seu final feliç. 

 

 

Destaco les il·lustracions de Gemma Aguasca (ben peculiars i simbòliques), que encaixen perfectament amb la història de Paco Esteve. De fet, cada vegada que miro la portada, la imatge m’agrada una mica més perquè transmet tendresa, murrieria i molt bones vibracions! Pot ser que aquest conte s’hagi convertit en un talismà? El que està clar és que Pandora duu sort... Paraula de Mixa! ^.^

 

Mx


Write a comment

Comments: 2
 • #1

  Marieta (Monday, 11 January 2021 20:09)

  No sabia que segons el país canvia la superstició respecte als gats negres! Merci per la informació! De fet, crec que la mala sort és subjectiva, perquè potser tu consideres que una cosa et porta bona sort i una altra persona opina el contrari. I m'agrada molt que aquest conte ressalti la importància de l'actitud positiva enfront la vida, perquè crec que et canvia la perspectiva quan t'enfrontes a les diverses situacions. De fet, em cal llegir aquest conte. A veure si em contagia aquest positivisme!

  Una abraçada, bones lectures i fins la pròxima!

  Marieta ~ Relatos de una náufraga

 • #2

  Mixa (Monday, 11 January 2021 21:21)

  Estic totalment d'acord amb tu, Marieta!

  Que la sort t'acompanyi ^.^

  Una abraçada,

  Mx