El Ninus va a casa els avis

 

Títol: El Ninus va a casa els avis

 

Autors: Marc Clamens i Laurence Jammes

 

Adaptació: Aurora Ballester

 

Editorial: Combel

 

Any d’edició: 2020

 

Sinopsis: Quina il·lusió poder abraçar els avis! Amb ells, el Ninus visita l’hort, el galliner i prepara un berenar boníssim. Estira les llengüetes i juga amb textures i mecanismes senzills, mentre acompanyes el Ninus en la seva dolça trobada amb els avis.

 

ressenya

“El Ninus va a casa els avis” forma part de la col·lecció “Els tràfecs dels Ninus” i compta amb textures i mecanismes senzills com llengüetes, rodes, cortines i pestanyes. Feia tant de temps que no tenia un conte interactiu a les mans que ha sigut un petit repte (reconec estava oxidada!) ^.^

 

Pàgina a pàgina podreu veure quins secrets amaguen els animals, collir fruites i verdures de l’hort, o ajudar els avis amb les tasques de la llar... Els gatets, gossets i conillets us observaran encuriosits, i els ocellets refilaran tota l’estona.

 

Marc Clamens i Laurence Jammes
Marc Clamens i Laurence Jammes

Per a mi, el mecanisme més original del conte ha sigut el de la tercera plana: el lector, a través d’una rodeta, es converteix en l’electricitat que posa en marxa la batedora i crea un deliciós batut de maduixes.

 

Alhora, a l’altre cantó, la mateixa rodeta fa que el suculent brioix de l’àvia desaparegui i acabi a les panxes dels protagonistes. Prepareu-vos perquè quan acabeu de llegir us entraran ganes de berenar coses ben fresques i naturals!

 

A més, el conte transmet valors responsables: el Ninus sempre dóna un cop de mà als avis, i el conte acaba quan els pares del Ninus tornen a buscar-lo i li corden el cinturó al cotxe. I que tovet i agradable que és el volant (com de cotó fluix!) 

 

Segons els seus creadors, Marc Clamens i Laurence Jammes, «La idea principal que tenim sempre a l’hora de concebre un llibre és adreçar-nos directament al nen o la nena que el tindrà a les mans, parlar-hi directament a través de les pàgines. […] Als petits els agraden els llibres i els agrada jugar. Aquest tipus de llibre reuneix dues passions infantils. Cal afegir, a més, que es tracta d’un llibre que implica també els pares: en la seva lectura, en la seva participació del joc…»

Així que compartiu en família aquest conte de quatre pàgines carregat de sorpreses. Com que no pesa gens i tampoc ocupa espai, us el podreu endur on vulgueu, i us farà recordar les bones estones que hem compartit amb els nostres avis... Paraula de Mixa! 

 

Mx


Write a comment

Comments: 1
 • #1

  Marieta (Tuesday, 18 August 2020 14:13)

  Bones!

  Ai, m'ha encantat aquest llibre! Les il•lustracions em semblen precioses i m'encanta que no només sigui un conte per llegir. Crec que els llibres per nens són més interessants quan hi poden interactuar, ja que això fa que s'interessin més pel llibre i a la vegada es diverteixin.

  Una abraçada, bones lectures i fins la pròxima!

  Marieta ~ Relatos de una náufraga