Tot el que sé quan m'enfando

 

Títol: Tot el que sé quan m’enfado

 

Autor: Jaume Copons

 

Autor: Emilio Urberuaga

 

Editorial: Combel

 

Any d’edició: 2020

 

Sinopsis: Poc o molt, tothom s’enfada. Quan ens enfadem, diem coses que no volem dir i fem coses que no volem fer, però... ho podem evitar? Aquest llibre parla del que ens passa quan estem enfadats.

 

 

 

ressenya

Està clar que l’escriptor i guionista Jaume Copons no ha perdut el nen curiós que porta dins, i és per això que ha ideat una col·lecció adreçada als lectors més joves titulada “Tot el que sé...”. Fins ara ja ha publicat tres títols que investiguen sobre la caca, la gent i la por, cadascun il·lustrat per un autor nacional diferent: Marcè Galí, Guridi, i Pep Montserrat. I aquest 2020 ja tenim disponible “Tot el que sé quan m’enfado” amb les il·lustracions de Emilio Urberuaga.

 

I la veritat és que encaixen molt bé amb la temàtica, perquè quan algú està alterat no té ganes de fer línies perfectes, i l'estil de Urberuaga recorda a un esbós (per cert, podreu trobar un "cameo" de'n Jaume Copons en una de les il·lustracions)

 

 

Aquest cop, la protagonista del conte serà l’encarregada d’adreçar-se al lector directament, i començarà explicant què la fa enfadar (reconec que de petita jo també havia intentat sortir -sense èxit- disfressada al carrer ^.^). A continuació sabrem quins estralls fa la ràbia al seu entorn, perquè, com ella bé sap, tothom s’enfada!

 

Copons explica veritats com temples... com ara que quan més et diuen que no sentis una cosa, més la sents! O que estar enfadat és molt cansat i avorrit...

 

“Si fa no fa, tothom s’enfada pel mateix: perquè no aconseguim el que volem o perquè les coses no són com ens agradaria que fossin. I llavors... Patam, ens enfadem! I no és gens agradable estar amb gent enfadada!”

Hi ha moltes tècniques que ens poden ser útils per evitar fer una rebequeria, però la nostra protagonista no pot evitar formular-se una pregunta ben interessant... quan ja és massa tard, com ens ho fem per deixar d’estar enfadats? Doncs fent servir el... desenfadador! Preneu nota i patenteu aquest invent meravellós! És infal·lible... paraula de Mixa! ;-)

 

Mx


Write a comment

Comments: 1
 • #1

  Marieta (Tuesday, 18 August 2020 14:20)

  Bones!

  Sincerament, jo sóc una persona que mentado fàcilment. I tot i que intento no fer-ho, hi ha vegades que no puc aguantar-me i exploto. Tot i que estic intentant treballar en això i intento no enfadar-me tant. Tanmateix, crec que m'aniria molt bé el desenfadador, haha.

  Una abraçada, bones lectures i fins la pròxima!

  Marieta ~ Relatos de una náufraga