Col·lecció "De mica en mica"

Títol de la col·lecció: De mica en mica

 

Autor: Ramon Bassa i Martín

 

Il·lustradora: Sandra Aguilar

 

Editorial: Salvatella

 

Edat recomanada: +4


ressenya

Per a tots aquells que comencen a descobrir la màgia de les lletres lligades, heus aquí la col·lecció de lectura progressiva de l’editorial Salvatella. Està formada per una vintena de títols (creats per Ramon Bassa i Sandra Aguilar) i cadascuna està relacionat amb unes grafies i fonemes.

 

Per exemple, “A nedar!” practica les erres, “Cançons i endevinalles” tracta la “ss, ç, ce-ci”. I “Els cinc mixets” ensenya les “x, ix, tx, ig” (aquest títol el recomanaria especialment a totes les persones que no encerten la pronúncia del meu nick! ^.^). A més, al principi de tots els llibres trobareu observacions didàctiques per guiar-vos abans, durant i després de la lectura.

 

 

La col·lecció també està disponible en balear, castellà i anglès, de manera que aquests títols es converteixen en “Let’s go swimming!”, “Riddle, riddle” i “Five Little Kittens”. Tal i com anuncia el nom d’aquesta petita biblioteca, el nivell de dificultat va augmentant “little by little”, per tal d’ajudar a mestres i familiars en etapes primerenques d’aprenentatge de l’idioma.

 

Voleu saber un secret? Gràcies a “Cançons i endevinalles” (el meu títol preferit) he descobert una cosa que m’ha deixat amb la boca oberta... la típica cançó popular de “La Lluna” sovint es canta dient: “La lluna, la pruna...”, però aquí he llegit per primera vegada una versió diferent, que diu... “La lluna, la bruna...”. Que curiós!

 

La veritat és que m’agrada molt més i trobo que té sentit, perquè defineix perfectament la lluna nova, aquesta lluna bruna (és a dir fosca) que sembla que vesteixi de negre (dol).

 

Acabo la ressenya amb una de les endevinalles de llibre. Si coneixeu la resposta digueu-m’ho als comentaris.... “Un llençol ben apedaçat que ni fil ni agulla ha tocat” Què és?

 

Mx

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Marieta (Monday, 03 August 2020 21:02)

    Ostres, aquests contes crec que m'haurien anat molt bé quan era petita, hehe. De fet, crec que podrien ser molt útils per gent a la que li costa pronunciar o per nens que començen a llegir. Sincerament, no sé si existien aquest tipus de llibres quan era petita, però ojalà els hagués pogut tenir!

    Una abraçada, bones lectures i fins la pròxima!

    Marieta ~ Relatos de una náufraga