1, 2, 3, 4, 5, 6 contes màgics

 

Títol: 1, 2, 3, 4, 5, 6 contes màgics

 

Autora: Ray Sorigué

 

Il·lustradora: Carme Solé Vendrell

 

Editorial: Salvatella

 

Any d’edició: 2020

 

Sinopsis: En aquestes sis històries, es pot veure la màgia com a protagonista per transformar moments i donar explicacions, de forma senzilla, als somnis dels infants.

 

L’arribada d’un infant al món; l’ajuda als altres; la voluntat de comunicar-se amb els animals, el cel, l’aire, etc.; la creació de la natura i la distinció entre el bé i el mal són alguns dels temes que es plantegen a partir de la màgia.

 

ressenya

Carme Solé Vendrell
Carme Solé Vendrell

La centenària editorial Salvatella acaba de “desconfinar” una novetat: una antologia de sis contes escrits i il·lustrats per Ray Sorigué i Carme Solé Vendrell (junts per primera vegada en vint anys) plens de valors preciosos i tocs màgics. 

 

En una entrevista publicada avui 3 de juny a la Vanguardia, l’artista i il·lustradora Carme Solé deia que els adults proscriuen la màgia perquè no els diguin que estan bojos, i aquest llibre reivindica la importància de no perdre-la mai.

 

Tal i com s'explica a la introducció: “Cal que els infants coneguin i desenvolupin aquesta part més fantàstica i de pensament creatiu, ja que qualsevol projecte, abans de ser realitzat, només existeix a la nostra pròpia imaginació”. I no podria estar més d’acord!

 

Aquests sis contes màgics tracten temes abstractes que casen a la perfecció amb l’estil de la Carme Solé, com ara la creació de la vida, el bé i el mal, o l’energia que transmetem als demès. 

 

 

De fet, són històries extremadament breus, però Ray Sorigué ens fa reflexionar sobre la importància de no perdre el nen que portem dins, potenciar la nostra empatia i solidaritat (fins i tot amb persones que no coneixem), estar en harmonia amb la natura, aprendre a admirar el que ens envolta, regalar desinteressadament la nostra amistat, adonar-nos que les nostres accions tenen conseqüències, i aportar el nostre granet de sorra per fer del món un lloc millor.

 

Ray Sorigué
Ray Sorigué

Fins i tot alguns contes estan basats en fets que li van passar a la pròpia Ray, qui, com la Maria (una de les protagonistes) està molt unida a la natura i té premonicions. D’altra banda, la majoria de relats tenen tocs de misteri que deixa als personatges preguntant-se si el que acaben de viure és real, i al lector amb ganes de més.

 

Per acabar la ressenya, només queda dir que la meva frase preferida ha sigut l’última, perquè resumeix molt bé l’esperit del llibre, i és aquesta: “La força de l’amor surt del cor i, si saps utilitzar-la, el resultat és... màgic!” Podeu estar-ne segurs, Paraula de Mixa!

 

Mx


Write a comment

Comments: 1
 • #1

  Marieta (Sunday, 14 June 2020 19:09)

  Bones!

  Ais, m'encantaria llegir aquest conte. Crec que pot ser una molt bona opció per superar un bloqueig lector o desconectar una mica. Moltes gràcies per la recomanació!

  Una abraçada i fins la pròxima!
  Marieta ~ Relatos de una náufraga