Asim, viatger del món

Títol: Asim, viatger de món

 

Autora: Glòria Gómez de la Tia

 

Il·lustradora: Sandra Aguilar

 

Editorial: Salvatella

 

Any d’edició: 2019

 

Sinopsis: L’Asim és un jove amb ulls vius i alegres que ho observa tot i vol aprendre de tot. Ell ha caminat per tants països, per tants llocs, que la seva pell ha canviat i s’ha tornat blava. Si vols veure’l, només cal que obris el llibre i... el coneixeràs! 

 

T’espera un viatge increïble al voltant del món. Un conte que és un cant a l’entesa entre les races, a la no-discriminació per motius de color de pell i a l’amor cap a les persones.

 

ressenya

“Asim, viatger del món” és la biografia d’un peculiar personatge (trapella, curiós i amable) que de tant voltar pel món, ha patit una transformació. Amb frases curtes i precises, Glòria Gómez ens mostrarà què han vist els seus ulls. No estem parlant només d’indrets i monuments, sinó de costums, comportaments i sentiments. Hi ha tants missatges en aquests petit llibret! A no jutjar, a ser empàtics, austers, tolerants...

 

L’Asim ens ensenyarà a distingir els diferents continents i ens demostrarà que malgrat les nostres diferències culturals, tenim molt en comú. Que hi ha idiomes universals, com les carícies i els somriures. Que la solidaritat i l’amor es poden trobar a tot arreu. I encara més important, que podem aprendre i enriquir-nos de tothom. Perquè cada nova manera de veure el món ens fa més rics: en amics, en experiència...

 

 

Sandra Aguilar converteix el nostre viatger protagonista en un nen més, com els lectors del conte. Les seves il·lustracions són un xic abstractes i arrodonides, plenes de color i de vida. Il·lustracions que amaguen petites històries secundàries, i acaben transmeten un missatge silenciós... Que tots nosaltres podem seguir les passes de l’Asim, i convertir-nos en caminants i viatgers del món.

 

MxWrite a comment

Comments: 4
 • #1

  Marieta (Sunday, 05 April 2020 16:20)

  M'encanten les il·lustracions d'aquest conte, són precioses. Per cert, pel que expliques sembla molt interessant i m'encantaria llegir-lo. I de tot el que has dit, em quedo amb això: Que la solidaritat i l’amor es poden trobar a tot arreu. Crec que és un missatge molt maco i que ara més que mai ens pot fer molta falta.

  Una abraçada i fins la pròxima!
  Marieta ~ Relatos de una náufraga

 • #2

  Gloria Gomez de la Tia (Friday, 05 June 2020 14:31)

  Soc l'autora del llibre Asim,viatger del mon. M'ha encantat tot el que dius sobre l'obra. Moltissimes gracies per tot. He intentat que amb poques frases i hagin molts missatges positius.

 • #3

  Mixa (Friday, 05 June 2020 17:43)

  Hola Gloria! Ai, quina il·lusió llegir el teu comentari � M'alegra molt que t'hagi agradat la ressenya! Realment has aconseguit transmetre molt en molt poc.

  Una abraçada,

  Mx

 • #4

  Gloria Gomez de la Tia (Friday, 05 June 2020 18:39)

  Gracies a tu.