Poemes de Sant Jordi

Títol: Poemes de Sant Jordi

 

Autora: Joana Raspall

 

Il·lustradora: Mercè Galí

 

Editorial: Bindi Books

 

Any de publicació: 2020

 

 

Sinopsis: La Joana Raspall deia que escrivia per als nens, perquè parlessin un català bonic. Quatre poemes de la Joana Raspall magistralment il·lustrat per la Mercè Galí per a que petits i grans celebrin la Diada de Sant Jordi envoltats de poesia.

 

ressenya

Ara que degut a la propagació del coronavirus hi ha tants interrogants al voltant de la celebració del Sant Jordi 2020, als lectors només ens queda valorar més que mai aquesta diada tan especial. Al capdavall, l’essència del Dia del Llibre i la Rosa és la nostra passió per la lectura... i això ho podem seguir compartint encara que estiguem confinats a casa!

 

De manera que si no podem anar a celebrar Sant Jordi, haurem de porta Sant Jordi fins a totes les nostres llars. I això ho podeu fer gràcies a llibres com els que Bindi Books acaba de publicar: un recull de preciosos poemes de Joana Raspall dedicats a Sant Jordi, el llibre, la rosa i el sol d’abril.

 

La peculiar i distintiva ploma de Mercè Galí ha sigut l’encarregada d’acompanyar aquests versos, carregats d’una sensibilitat extraordinària. Com sempre, es nota la determinació que tenia Joana Raspall per apropar la poesia i les paraules als més petits. Els poemes de Joana Raspall sempre et deixen amb un somriure, és inevitable! I tot plegat acompanyat d’una delicadesa i una sonoritat precioses... Paraula de Mixa!

 

Perquè us acabeu de convèncer, deixeu-me que comparteixi amb vosaltres el meu poema preferit “El llibre meravellós”. No només perquè ens desperta els sentits, sinó perquè és tot un homenatge a la feina dels escriptors:

 

Tinc un llibre fet

amb pètals de rosa,

esquitxos de mar

i olor de maduixa.

Per fer lletres d’or,

una papallona

s’hi espolsa les ales,

i el sol les dibuixa.

Els dits blaus del cel

hi escriuen les faules

que cap ull humà

sabria llegir.

El vent me les conta;

les sé de memòria!

 

Me les conta el vent...

 

o surten de mi?...


Write a comment

Comments: 0